Geitenboerderij de Groote Stroe

Geitenboerderij de Groote Stroe

Geitenboerderij de groote stroe op de rand van de Veluwe en Gelderse Vallei werkt sinds 2000 biologisch. Magda Scholte en Harry van Wenum zijn de 4e generatie Van Wenum die de boerderij bewonen en het land bewerken. Ze bieden een groot assortiment aan biologische boerengeitenkazen. Kazen die op ambachtelijke wijze door de boer en boerin zelf worden gemaakt.

Adres

Wolweg 21

3776 LM Stroe

De geiten

De geiten op de boerderij zijn van het ras Nederlandse witte melkgeit. Het zijn er ongeveer 90, die het grootste gedeelte van het jaar buiten grazen in de kruidige gras-klaver weiden. De witte geit is een echte melkgeit. Magda en Harry noemen ze ‘onze prinsesjes’, want zo gedragen ze zich. Ze zijn enorm kieskeurig. Is het voer niet vers genoeg, dan laten ze het liggen. En het liefst willen ze de hele dag aandacht, persoonlijke aandacht. Het zijn hele leuke dieren om mee te werken, ze zijn erg aanhankelijk, aaibaar en erg op mensen gericht.

Veluws Streekproduct

Sinds 2015 zijn de melk, kaas en het geitenvlees van de groote stroe erkend als Veluws Streekproduct. Dit betekent niet alleen dat deze producten op de Veluwe worden geproduceerd en dat de grondstoffen van de Veluwe komen, maar ook dat ze bijdragen aan het behoud van het Veluws landschap met zijn houtwallen, bossen en beken. Wij zijn blij dat onze inzet en bijdrage is erkend en wij het keurmerk mogen dragen.

Stroese dame

Stroese dame, zo heet de geitenkaas van de biologische geitenboerderij de groote stroe. Stroese dame is een natuurlijk gerijpte rauwmelkse geitenkaas. Tijdens de rijping krijgt de kaas extra diepgang. De kaas wordt door Magda gemaakt op de familieboerderij de groote stroe. Het is een biologische kaas gemaakt van verse smaakvolle melk.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie en verkooppunten op degrootestroe.nl

Wij verkopen onze kaas zelf op de volgende plaatsen:

Elke vrijdag van 10.00 uur tot 18.00 uur op het Vredenburgplein, uitgang Hoog Catharijne, in Utrecht.
Assortiment: harde- en zachte geitenkaas, geitenmelk, geitenyoghurt en geitenvlees. Overig: eieren, sappen en honing.