Fungi Factory

Fungi Factory

Fungi Factory gelooft dat er slimmere manieren zijn om met afval om te gaan en voedsel te produceren. Beter voor jou, de maatschappij en de natuur. Samen met lokale partners zetten zij stedelijk afval om in lokale voeding, zorgen ze voor duurzame waarde creatie en creëren ze bewustwording.

Adres

Harvardlaan 10

3584 CV Utrecht

Stedelijk afval omzetten in lokale voeding

De missie van Fungi Factory is misie om Utrecht te laten zien dat er slimmere manieren zijn om met afval om te gaan en voedsel te produceren. Beter voor jou, de maatschappij en de natuur. Daarom kweken zij oesterzwammen op lokaal beschikbare afvalstromen zoals koffiedik en houtschaafsel en leveren ze inspirerende en duurzame producten & diensten.

Ze kweken oesterzwammen op lokaal beschikbaar koffiedik. Hiermee:

  • Verminderen ze de hoeveelheid afval dat in de verbrandingsoven en daarmee verminderen ze de CO2 uitstoot.
  • Verlagen ze transportkilometers door het produceren van lokaal voedsel. Al hun grondstoffen zijn lokaal voorradig en ze leveren alleen aan lokale partijen. Daarbij is al het transport elektrisch.
  • En verhogen zij het aanbod plantaardige voeding. Oesterzwammen zijn een uitstekende vleesvervanger en bovendien veel effectiever in het gebruik van water dan vlees productie. Voor 1 kilo rundvlees is 15.000 liter water nodig. Voor 1 kilo oesterzwammen minder dan 5 liter.

Producten & services

Zelf zwammen kweken
Hergebruik je koffiedik! Met de growkit van Fungi Factory kan je thuis ook heerlijke zwammen kweken. De growkit is geen wegwerpproduct. Je kan hem blijven gebruiken om oesterzwammen mee te kweken.

Koffiedik ophalen
Wil je de bedrijfsvoering van je onderneming verduurzamen? Wil je bijdragen aan de beschikbaarheid van gezonde, duurzame en lokale voeding? En wil je de mensen om je heen stimuleren mee te doen? Neem dan contact met Fungi Factory op. Hun dienstverlening gaat verder dan alleen het ophalen van jouw koffiedik en verwerken tot heerlijke oesterzwammen.  Samen bespreken we de mogelijkheden.

Workshop, presentatie of bedrijfsbezoek
Je kunt Fungi Factory op allerlei manieren ontmoeten. Zo geven zij workshops, organiseren ze teamuitjes en bedrijfsbezoeken en geven ze presentaties.

Contact

Harvardlaan 10
3584 CV
Utrecht

E-mail: info@fungifactory.nl
Website: fungifactory.nl