Fruittuin van West

Fruittuin van West

De stad en het boerenland met elkaar verbinden. Dat doen ze als de beste bij Fruittuin van West. Dit (biologisch) agrarische bedrijf besteedt veel aandacht aan de kringloop tussen plant, mens en dier. Ze willen zowel agrarisch Nederland als de stedelingen laten zien hoe je stad en (boeren) land met elkaar verbindt. Het bedrijf onderscheidt zich van andere boerenbedrijven door haar open en innovatieve karakter.

Adres

Tom Schreursweg 48,

1067 MC Amsterdam

Biologisch-dynamisch

Fruittuin van West is een biologisch-dynamisch bedrijf. Hierbij wordt er aandacht geschonken aan het geheel, dat wil zeggen aan boom, bodem, mens, dier en omgeving. De focus ligt ook op het weerbaarder en sterker maken van een gewas en niet op de bestrijding van plagen. Dit heeft allemaal een enorme aantrekkingskracht op allerlei nuttige beestjes.

Boomgaard

In 2014 plantten Wil en Lisan Sturkenboom de eerste boom in Fruittuin van West. Daarna volgde er nog zo’n 22.000. Op 6.5 ha grond staan nu 20 soorten fruit; allemaal voor zelfpluk. Dat houdt in dat al het fruit geplukt wordt door de consumenten zelf! Bij aankomst krijg je uitleg over wat je precies kunt plukken, waar het staat en wat de kosten zijn. Na het plukken laat je zien wat je geoogst hebt, reken je af, en neem je alles (zonder verpakkingsmateriaal natuurlijk) mee naar huis.

Winkel

In de “supermarkt” van Fruittuin van West vind je al je dagelijkse boodschappen: vers brood, kaas, zuivel, groenten, fruit, vlees, mooie wijnen, sappen en een ruime keus aan droogwaren en conserven. Al deze producten zijn biologisch gecertificeerd en staan buiten uitgestald in de “marktkamers” die rondom de binnentuin gebouwd zijn.

Openingstijden

Di-zo 10.30 – 18.00 uur

Tel: 06-12322396
info@fruittuinvanwest.nl

Meer weten?

Kijk dan op: http://fruittuinvanwest.nl/