Fruitkwekerij de Stokhorst

Fruitkwekerij de Stokhorst

Fruitkwekerij de Stokhorst ligt in het liefelijke dorpje Groessen. Hier wordt door Theo en Anja Wolters met veel plezier fruit geteeld. De Stokhorst teelt zelf appels, peren, pruimen, kersen, rode bessen en super verse aardbeien. Nergens vind je zoveel verschillende rassen als bij de Stokhorst.

Adres

Schraleweidsestraat 3

6923 SG Groessen

Fruitkwekerij

Fruit telen wij met veel passie en ze zijn terug te vinden in onze boerderijwinkel. Op de Stokhorst telen we ruim 25 verschillende soorten appels, dit varieert van traditionele rassen tot de nieuwste soorten. We vinden het een uitdaging om steeds opzoek te gaan naar de lekkerste soorten, terwijl we ook onze vaste soorten handhaven. Op deze manier is er voor iedereen een lekkere appel!

Boerderijwinkel

Het meeste van ons zelfgeteeld fruit wordt verkocht op een deel van onze boerderij, stammend uit 1903. Met onze wortels in de groente en fruit, zijn smaak en versheid het belangrijkst. Groente komt bijna allemaal rechtstreeks van de tuinders, vroeger kwam bijna alles uit de buurt, echter is dit tegenwoordig lastig doordat veel tuinders zijn gestopt. Veel groente halen wij nu dagelijks uit de buurt van Maasbree, hier halen wij tevens de allerlekkerste asperges.

Seizoensproducten

We vinden het fijn dat niet al het fruit en groente het hele jaar door beschikbaar is, juist het tijdelijke van een seizoensgroente is zo mooi. Asperges worden bijvoorbeeld vanaf eind maart tot eind juni elke dag vers uit Limburg gehaald. De asperges zijn heerlijk qua smaak en in deze periode het lekkerst.

Verder hebben we heerlijk versgeplukte raapsteeltjes, spinazie, bloemkool en frisse komkommers. In de winter hebben we verse boerenkool en lekkere knolselderij, dit halen we vers van onze collega’s in Groessen. En de Stokhorst verkoopt heerlijke aardappels.

Het Asperge seizoen wordt opgevolgd door de aardbeien, vervolgens komen de kersen, pruimen, appels en peren.

Bewust kiezen we voor niet te veel kant en klare groente of bewerkte producten. We streven ernaar om alles zo vers en lekker mogelijk te houden.

Openingstijden

Kom eens kijken in de winkel of laat de heerlijke producten bezorgen. Bekijk de website voor meer informatie.

Maandag t/m vrijdag
9:00-20:00

Zaterdag
8:00-17:00