Fruitbedrijf Landwinkel Goense

Fruitbedrijf Landwinkel Goense

Peter en Marloes Smid heten u van harte welkom bij Fruitbedrijf Landwinkel Goense!

Adres

Marwijksoord 21a

9448 XA Marwijksoord

Welkom!

Fruitbedrijf Landwinkel Goense is gelegen in Marwijksoord, een Drents gehucht gelegen in de prachtige natuur te midden van het Nationaal Beek en Esdorpenlandschap Drentsche Aa, en aan de rand van het gezellige dorp Rolde. Fruitbedrijf Landwinkel Goense teelt sinds 1999 zwarte, rode, witte en blauwe bessen, frambozen, bramen, kruisbessen en appels in de keurig verzorgde fruittuin in Marwijksoord. De vruchten worden in het oogstseizoen vers in de Landwinkel verkocht en verwerkt tot meer dan 40 ambachtelijke Drentse streekproducten. U bent in de Landwinkel aan het juiste adres voor een mooi en smaakvol streekproductenpakket voor bijvoorbeeld een verjaardag of relatiegeschenk.

Tot 2019 waren wij officieel biologisch, maar in verband met voortdurend stijgende kosten en bijbehorende administratie hebben wij besloten de SKAL certificering niet meer te voeren. Wel telen wij nog steeds op een milieuvriendelijke wijze, met een bewuste afweging ten aanzien van beperkte inzet van kunstmest en bestrijdingsmiddelen.

Eerlijke streekproducten uit Drenthe.

Fruitbedrijf Landwinkel Goense is met meer dan 40 DrentsGoed Streekproducten de grootste producent van DrentsGoed Streekproducten met diverse vruchtensappen, siropen, wijnen, jams en vruchtenbonbons. De bij DrentsGoed aangesloten ondernemers zijn trots op hun product en staan garant voor kwaliteit, streekgebondenheid en een ultieme beleving van regionale tradities. Natuurlijk maken wij prachtige Drentse kerstpakketten of cadeaumanden, waardoor u altijd met een origineel cadeau op pad kunt! DrentsGoed Streekproducten vindt u niet alleen bij Fruitbedrijf Landwinkel Goense, maar ook in diverse Drentse supermarkten, campingwinkels, restaurants en overige verkooppunten.

Beleef het landleven!

Wij zijn trots op ons bedrijf en vinden het fijn dat consumenten zich steeds bewuster opstellen ten opzichte van de herkomst en kwaliteit van hun voedsel. Dat betekent dat wij onze deuren dan ook graag openen en u meenemen in het reilen en zeilen op het fruitbedrijf. Van snoei tot oogst kunt u tijdens één van de open dagen, een excursie of middels een rondgang langs informatieborden bij de gewassen meer kennis opdoen over bessenteelt. In het oogstseizoen kunt u zelf onder andere kruisbessen, blauwe bessen of bramen plukken. Een ontzettend leuke bezigheid, ook voor de kleine bezoekers. Ook geven we jaarlijks een snelcursus fruitbomen snoeien en organiseren wij in het najaar de Drentse appel en pereninzameling. Appels en peren uit particuliere tuinen in Drenthe worden ingezameld en verwerkt tot DrentsGoed Appelsap en Appel-Perensap. In ruil voor uw appels en peren ontvangt u na verwerking heerlijk fris sap.

Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag: 09.00 – 17.00

Bekijk de website voor meer informatie.