FoodCoopOsdorp

FoodCoopOsdorp

FoodCoopOsdorp is een plek van ontmoeting en inspiratie waar je samen met de buurt kunt werken aan een gezond en groen Osdorp. Dit wordt gedaan met voedsel als centrale focus en vanuit de drie kernwaarden 'zorg voor de aarde', 'zorg voor de mens' en 'eerlijk delen'.

Adres

Botteskerksingel 30b

1069 XT Amsterdam

Voedsel coöperatie in Osdorp

FoodCoopOsdorp is een coöperatie zonder winstoogmerk in Amsterdam Nieuw-West, gevestigd op Stadsboerderij Osdorp. Leden kunnen hier op woensdagen terecht voor verse seizoens- en streekproducten die rechtstreeks bij lokale biologische boeren te bestellen zijn. Om dit concept in stand te houden, dragen alle coöperatieleden hun steentje bij. Leden kunnen helpen in de winkel, met de distributie, maar ook met het bijwerken van de website, met het werven van leden of met het onderhouden van contact met leveranciers. Zo werkt iedereen samen aan een groen en gezond Osdorp!

Lidmaatschap

Iedereen kan lid worden. Door op deze manier rechtstreeks bij de boer te bestellen, maken ze de coöperatie betaalbaar en plasticvrij. Je kunt al lid worden voor €10,- per jaar. Als nieuw lid word je op de eerste woensdag van de maand opgeleid tot distributiecoördinator. Daarna doe je eerst een keer mee met de uitgifte op een woensdagmiddag en vervolgens krijg je ook toegang tot de bestellijst. Elke vrijdag ontvangen alle leden een mail met een link naar deze bestellijst. Tussen vrijdagochtend en zondagavond kan je zo online je bestelling plaatsen. Zodra je inlogt, zie je wat er die week beschikbaar is en kan je al je boodschappen doen.

Groenpunt

Stadsboerderij Osdorp is tevens hét Groenpunt voor Osdorp. Nieuw-West heeft vier van dit soort punten waar jij als bewoner terecht kunt voor vragen over groen in je buurt! Ze houden hiervoor wekelijkse spreekuren op woensdagmiddag en themabijeenkomsten waar je terecht kunt met vragen over bijvoorbeeld je eigen moestuin of waar je meer te weten kunt komen over onder andere stadslandbouw en biodiversiteit.

Locatie huren

Stadsboerderij Osdorp is tevens af te huren voor bedrijfsevenementen, vergaderingen, workshops, en als dinerruimte of kookstudio. Alleen voor particuliere feesten verhuren ze de locatie niet. Er is een keuken, een kok en een moestuin. Daarbij wordt er gewerkt met een aantal cateraars uit de buurt die zorgen voor de lunch, het diner of de hapjes. De Stadsboerderij levert maatwerk, speciaal naar jouw wensen!

Contact

Botteskerksingel 30b
1069 XT Amsterdam

info@stadsboerderijosdorp.nl
Tel: 06 24 23 88 18

Openingstijden

1 april tot 31 oktober: 10.00 – 17.00 uur.
1 november tot 31 maart: 13.30 – 17.00 uur.

Ga voor meer informatie naar www.stadsboerderijosdorp.nl.