Ekoboerderij Arink

Ekoboerderij Arink

De in de Achterhoek gelegen boerderij Arink is echt een pareltje uit het oosten. Het land van de boerderij is zodanig in balans dat zij zelf kunnen voorzien in het veevoer dat zij nodig hebben voor eigen vee. Daarnaast is de Arink ook nog eens energieneutraal, met dank aan hun zonnedak.

Adres

Gasteveldsdijk 6

7137 PD Lievelde

Van melk tot kaas

Die veestapel van Ekoboerderij Arink bestaat onder andere uit 55 koeien die per stuk 20 liter melk produceren per dag. Voor slechts een eurootje armer, ben je een liter biologische rauwe melk rijker. Dat is melk van koeien die dagelijks 22 uur weiden tussen de grassprieten, klavers en kruiden. De melk kan je tappen in een eigen fles, wel zo circulair. Bovendien ben je nog eens verzekerd van een gezond en verantwoord product! De melk is namelijk antibioticum-, oerwoud- en gen-techvrij.

Dat je met deze melk meer kan dan het alleen opdrinken weet de Arink ook wel. Daarom maken ze er ook kaas van: Zwaluwgekwetter. Deze witschimmelkaas maken ze in twee varianten: zowel een milde, volle kaas, als een kaas met een meer uitgesproken smaak (toepasselijk genaamd ‘Zwaluwgekwetter Temperament’).

Boerderijwinkel

Ekoboerderij Arink heeft niet alleen melk en kaas, maar allerlei moois, gezonds en duurzaams te bieden en deze producten kun je kopen in hun boerderijwinkel. Deze is elke zaterdag geopend van 13.00 uur tot 18.00 uur (kijk voor actuele tijden op de website van Arink).

Zoek je nog een origineel cadeau voor iemand anders? Dan biedt Ekoboerderij Arink in leuke samenwerking met een meedenkende buurman boomstamschijfjes met allerlei lekkere producten erop aan.

Biotel

Voor wie niet genoeg kan krijgen van Ekoboerderij Arink en haar omgeving, heeft de boerderij ook nog eens een heus biotel op het erf staan mét restaurant. Dat is biologisch genieten van de Achterhoek. Het gebouw is immers duurzaam gebouwd, water wordt opgewarmd met de warmte die vrijkomt van de koelcellen voor vlees en kaas, en het restaurant wordt per dag enkel bevoorraad met ingrediënten die ook echt gebruikt worden.

Openingstijden

Winkel
Za 13.00 – 18.00

Terras
Vrij – Za 11.00 – 17.00
Op afspraak

Meer weten?

Kijk dan op www.ekoboerderijarink.nl.