Eko Boerderij “De Eerste”

Eko Boerderij "De Eerste"

Eko-boerderij "De Eerste" is een biologische boerderij met veel verschillende takken.

Adres

Uiterdijkenweg 64

8316 RT Marknesse

De Eko-boerderij

Op de Eko-boerderij zijn er 60 melkkoeien, waarvan de melk verwerkt wordt tot boerenkaas en yoghurt. Ook is er een groenten- en akkerbouwtak, waar verschillende groenten en aardappelen worden geteeld. In de boomgaard scharrelen 250 leghennen die iedere dag voor verse eieren zorgen.

De boerderijwinkel

In de winkel kun je terecht voor een compleet assortiment biologische levensmiddelen. Naast de producten van eigen land verkoopt “De Eerste” veel verse producten die ze rechtstreeks inkopen bij biologische tuinders en akkerbouwers uit de regio. Iedere ochtend levert bakkerij Verbeek vers brood en banket en de Zaaister (biologische vers-groothandel) verse groenten, vruchten en zuivel. Droogwaren worden wekelijks geleverd door Natudis en De Nieuwe Band.

Je kan deze producten ook laten bezorgen.

De kaas

Op de boerderij maakt “De Eerste” boerenkaas en vegetarisch gestremde kaas, rechtstreeks van de boerderij! Ook maken ze 6 dagen per week kaas en gaat de melk 1 dag per week naar Friesland-Campina. `s Middags om 16.00 uur worden de koeien gemolken en stroomt de melk direct in de kaastobbe, waar de melk gekoeld wordt. De volgende ochtend worden de koeien vanaf 04.15 gemolken. Daarna wordt er aan de melk zuursel toegevoegd en gaat de warme ochtendmelk in de kaastobbe bij de melk van de vorige middag.

Kijk hieronder een filmpje over de rest van het kaasmaak proces:

Contact

Uiterdijkenweg 64
8316 RT Marknesse
E-mailadres: bestelling@ekodeeerste.nl
Telefoon: 0527 – 29 19 30
Website
Social media

Openingstijden

maandag: gesloten

dinsdag t/m vrijdag: 9.30 – 17.30 uur

zaterdag: 9.30 – 16.00 uur