eerlijkrundvlees.nl

eerlijkrundvlees.nl

Gemengd bedrijf in de nabijheid van Bedum met een 40-tal vleeskoeien van het Piemontese ras.

Adres

Wolddijk 39

9781 TJ Bedum

Wij houden in de nabijheid van Bedum een 40-tal vleeskoeien van het Piemontese ras. Dit is van oorsprong een Italiaans vleesras. Onze dieren gaan rond mei naar buiten in de weilanden, waar ze rustig kunnen grazen. De koppel bestaat uit moederdieren met kalf en de pinken. Alle kalveren blijven de eerste 8 à 10 maanden bij hun moeder (zoogkoeien). Rond november gaan de dieren naar binnen in de schuur. Ze lopen dan ook weer in groepen vrij rond in een ruime potstal. De strolaag, waar de dieren op staan en liggen, wordt iedere dag ververst. Twee keer per dag worden ze gevoerd met gekuild gras van eigen bodem, hooi en aanvullende brok om de dieren te voorzien van de nodige vitaminen en mineralen. Onze koeien zijn gezond en krijgen geen preventieve geneesmiddelen toegediend.

Wij verkopen het kwaliteitsvlees in pakketten van 10 kilo. Eventueel kan een kleiner pakket van 5 kilo gemaakt worden. Het ligt op schaaltjes en is in mooie porties verdeeld. U krijgt een evenredige verhouding in vleessoorten, zoals die bij een rund voorkomen, dus zowel biefstuk en rundergehakt als lende, entrecote, riblappen, enzovoort. Het is puur vlees zonder toevoegingen. Bij de rollade, saucijzen en hamburgers zijn kruiden toegevoegd. Rundvlees is een jaar houdbaar in de diepvries. Gekruid vlees een half jaar, daarna verliezen de kruiden aan kracht.

Het vlees ligt op schaaltjes en is verpakt in porties van 150 tot 500 gram. Op elke portie is een etiket geplakt met daarop informatie over het soort vlees, het gewicht, de bereidingstijd, de slachtdatum en de houdbaarheidsdatum.

Een pakket van 10 kilo Piemontees rundvlees bevat de volgende vleessoorten:

biefstuk rundergehakt lende
entrecote runderlap saucijs
runderschnitzel runderpoulet riblap
ribeye bieflap rollade

Bestellen
Een rundvleespakket bestellen kan door:
– via het bestelformulier op onze website
– een mail te sturen naar: info@eerlijkrundvlees.nl
– een telefoontje naar ons bedrijf: 050 3062004

De prijs bedraagt € 14,- per kilo. Een proefpakket kost tussen €20- €25, afhankelijk van de inhoud

Voor de liefhebber is er nu ook runderlever. Onze rundergehakt is los bij te bestellen zolang de voorraad strekt.

Contactgegevens
Familie de Lange
Wolddijk 39
9781 TJ Bedum
telefoon: 050 3062004
mail: info@eerlijkrundvlees.nl
website: eerlijkrundvlees.nl