Eemstadboerderij – Stadslandbouw

Eemstadboerderij - Stadslandbouw

Eemstadboerderij in Amersfoort brengt biologische landbouw de stad in om zo stadsbewoners verse en (h)eerlijke producten te kunnen bieden. Op deze manier kan iedereen genieten van lokale en gezonde producten.

Adres

Koningsbergenweg 10

3825 PH Amersfoort

De boerderij

De boerderij ontwikkelt stadslandbouw in Amersfoort met als doel duurzame landbouw naar de stad te brengen en Amersfoorters dichtbij huis te laten genieten van lokaal voedsel zonder kunstmatige bemesting en chemische bestrijdingsmiddelen.

Op de boerderij worden groenten, kruiden, fruit en (eetbare) bloemen verbouwd. Zowel bekende soorten vind je hier terug als aparte soorten en variƫteiten die je niet zo snel in de supermarkt ziet. Alles is lokaal, onbespoten en lekker! Daarbij scharrelen er kippen buiten die voor eieren zorgen.

Gemeenschapslandbouw

Roy is de stadsboer die fulltime boert voor de Eemstadboerderij. Hij werkt er echter niet alleen. De boerderij is namelijk een ‘Community Supported Agriculture’. Bij deze vorm van gemeenschapslandbouw wordt de tuin gesteund door een trouwe kring klanten en vrijwilligers. Door deze directe contacten kan de boerderij inspelen op hun vraag.

De boerderij is daarbij een plek voor ontmoeting. Kinderen, buurtbewoners, en bedrijven kunnen hier samenkomen en leren over lokaal geproduceerd voedsel.

Oogstaandeel

Bij Eemstadboerderij worden er ongeveer 50 verschillende soorten groenten per jaar verbouwd. Deze gaan elke week naar de aandeelhouders in de vorm van pakketten. Hierin zitten tevens kruiden en verschillende soorten fruit.

Naast de groente-aandelen, kan je ook een bloemen-aandeel of een eier-aandeel nemen. Uiteraard allemaal van eigen land en eigen productie. Bekijk welk abonnement bij jou past op de website.

De winkel

In de winkel op de tuinderij aan de Koningsbergenweg kan je de verse biologische producten van het land kopen. Daarbij verkopen ze er ook verschillende gedroogde en ingemaakte producten, zoals jam, thee en augurken. De oogstaandeelhouders hebben voorrang, dus wat in de winkel ligt is het overschot. Als je gegarandeerd verse producten wilt, meld je dan aan als oogstaandeelhouder!

Contact

Koningsbergenweg 10
3825 PH Amersfoort

Eemstadboerderij@gmail.com
Tel: 06-22203060

Openingstijden

Ma, di, do en vr: 10.00 – 17.00 uur.
Za: 12.00 – 16.00 uur.

Ga voor meer informatie naar www.eemstadboerderij.nl.