EcoVredeGaard

EcoVredeGaard

Stichting EcoVrede werkt al sinds 2009 aan initiatieven voor een leefbare samenleving. Volgens de principes van voedselbossen, permacultuur en biologische landbouw. Eén van de initiatieven van EcoVrede is het voedselbos EcoVredeGaard tussen Arnhem en Elst, in Park Lingezegen.  

Adres

De Park 10

6661 NW Elst

Duurzaam en sociaal maatschappelijk

De ambitie van stichting EcoVrede is het beter verstaan van de natuur, en samenwerken met de natuur. EcoVrede verleent bijvoorbeeld ondersteuning aan mensen met een minimuminkomen. Een deel van de opbrengsten van het voedselbos EcoVredeGaard wordt gebruikt voor het samenstellen van voedselpakketten voor wie dat nodig heeft. Daarnaast biedt EcoVrede ruimte voor natuureducatie, plek en begeleiding bij natuuronderzoek, innovatie en het ondernemen van groene initiatieven.

Scholen en groepen kunnen gebruik maken van het buitenklaslokaal. Bij het spreekuur kun je advies vragen over voedselbossen en het vergroenen van je schoolplein, eigen tuin of buurttuin.

Fruit, kruiden en tot jezelf komen

Het EcoVrede biedt in haar voedselbos in Park Lingenzege verschillende bessen, appels en kruiden. Ook biedt EcoVrede rust om tot jezelf te komen, en trajecten voor persoonlijke hulp om het leven weer op de rails te krijgen en meer over jezelf te ontdekken. Daarnaast is er in het voedselbos ruimte voor theater en muziek. Maar bijvoorbeeld ook rondleidingen, workshops, stageplekken, dagbesteding en de adoptie van bijzondere planten en dieren zijn mogelijk. Alles draait om kleinschalige, lokale voedselproductie met en voor elkaar.

Natuurgroen

Samenwerken met de natuur, (her)verbinden en gezond eten zijn voor EcoVrede essentieel. Een ecologisch georiënteerde samenleving waarin natuurgroen centraal staat, waarin voedselbossen en lokale voedselvoorziening voor iedereen normaal zijn en waarin de basisbehoeften van mensen worden vervuld.

Openingstijden

Woe 9.00 14.00 en op verzoek 

Route

Parkeren bij Park 10, 6661 NG Elst – Arnhem. Vanaf deze plek 100 meter terug lopen en over het water direct naar rechts – het gravelpad ongeveer honderd meter volgen – met het water aan de rechterhand en links de akker

Meer weten?

Kijk dan op: www.ecovredegaard.nl en www.ecovrede.nl