Ecoboerderij Zuuver

Ecoboerderij Zuuver

Kippen in het bos, kruipertjes in de bodem. Geef de natuur de ruimte en zij neemt, maar ze geeft vooral terug. In een eindeloze kringloop. In haar eigen ritme. Bij biologisch dynamische boerderij Zuuver geloven ze hierin en streven ze naar een balans in de natuurlijke systemen.

Adres

Alsteedseweg 52

7481 RZ Buurse

De natuur: hun grote voorbeeld!

Zo’n balans zorgt ervoor dat de natuur levert wat ze nodig hebben op de boerderij. Denk aan vlees, kruiden, eieren, groente en fruit. Alles biologisch en alles gezond. Goed voor iedereen die graag lokaal, puur, lekker en gezond wil leven en eten. Voor jou dus ook.

De dieren leven zoveel mogelijk volgens hun eigen natuur. Kippen in het bos, varkens in de modder. Ze zoeken daar zelf hun kostje bij elkaar. De kippen een menu van brandnetels, bessen en wormen. En de varkens een menu van kruiden, eikels, zure appels en wat ze verder nog uit de grond opwroeten aan wormen en larven. Daar plant Zuuver voederbomen en –hagen voor aan. Ook worden er kruidenmengsels in de weiden gezaaid. Allemaal volkomen onbewerkt ruwvoer rechtstreeks uit de natuur. Daarvoor hebben ze sterke en slimme dieren nodig. Want niet alle rassen kunnen zo’n zelfstandigheid aan. Hier selecteren ze dan ook zorgvuldig op. Zo creëren ze op Zuuver een veelzijdig biologisch agro-ecosysteem. Met een kringloop waarin elk element zijn eigen nuttige plaats heeft. Een mooie organische balans!

Gezonde bodem, beter leven!

Eigenlijk is een gezonde bodem één groot levend organisme. Met ontelbare wormen, insecten en andere kruipertjes. Plus een verbijsterende hoeveelheid bacteriën en schimmels. Zij werken allemaal op een fascinerende manier samen. Op die bodem leeft Zuuver. Hun voedsel groeit erop, aangezien de bodem in feite hun hofleverancier is van grondstoffen. Het is dus van het grootste belang dat de bodem gezond en krachtig blijft. Dat heeft bij op Zuuver dan ook de hoogste prioriteit!

Ambachtelijke slachterij

Zuuver heeft een eigen ambachtelijke slachterij. Daar slachten ze hun kippen en kalkoenen zelf, volgens een traditionele methodiek die heerlijk smaakvol, mals vlees oplevert. Hoe ambachtelijk wil je het hebben?

Geïnteresseerd in de producten van Zuuver? Plaats je bestelling online via de website en laat deze op de vrijdag bezorgen in Haaksbergen of Enschede. Of haal je bestelling met je eigen unieke code af in hun veldschuur.

Contact

Alsteedseweg 52
7481 RZ, Buurse

info@zuuver.nu
Tel: 053 478 8265

Openingstijden Boerderijwinkel

Woe: 15:00 – 17:00 uur.
Za: 09:00 – 15:00 uur.*

Je bestelling ophalen kan elke dag in de Veldschuur van 08.00 tot 20.00 uur.

*Behalve de eerste zaterdag van de maand, dan staan ze op Streekmarkt Twente te Delden.

Ga voor meer informatie over Zuuver naar www.zuuver.nu.