Eco fields

Eco fields

Bij Eco fields in Wekerom kun je terecht voor biologisch kalfs-, runds- en lamsvlees en biologische wijnen van eigen bodem. Je bestelt de producten via de website.

Adres

Matendijk 1

6733 JD Wekerom

Natuurlijke voeding geeft mooi vlees

De kalveren van Eco fields krijgen de eerste tien weken van hun leven melk. Daarna krijgen ze een natuurlijke voeding dat bestaat uit onder andere mais, grassen, erwten en meer. Het voer komt van eigen percelen en van de Celtic Fields, Nationaal Park De Hoge Veluwe, Stichting Gelders Landschap, Kroondomein Het Loo en Natuurmonumenten. Alles is geteeld zonder chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Daardoor wordt het vlees mooi rosé van kleur (biologisch kalfsvlees kan nooit blank zijn), krijgt het een fijn gemarmerde structuur en is het heerlijk mals. De kalveren blijven tot ze ca. 10-11 maanden oud zijn.

Eigen slagerij en worstenmakerij

Eco fields heeft een eigen slagerij op het terrein. Uitbenen, uitsnijden, verdelen en portioneren gebeurt allemaal in deze slagerij. Hierdoor wordt de keten nog korter. In de slagerij wordt veel aandacht besteed aan het rijpingsproces, wat de smaak van het vlees ten goede komt. De slagerij is daarnaast energiebewust door het gebruik van warmtewisselaars en zonnepanelen.
Ook heeft Eco fields een worstenmakerij. Hier worden hamburgers, köftes, braadworsten en meer gemaakt.

Wijngaard

Eco fields heeft een wijngaard van 2,5 ha. Er worden 7 rassen druiven geteeld, hoofdzakelijk Duitse en Zwitserse druiven die het goed doen op Nederlandse bodem. Voor de teelt worden geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Van de bessen maakt Eco fields rode en witte wijnen met prachtige namen als Lentedauw, Zomerbries en Veluwse Vreugde.

Welkom

Wil je meer weten over het vlees en de wijn van Eco fields? Dan kun je een afspraak maken voor een proeverij, rondleiding, presentatie of demonstratie.

Groepen zijn ook welkom voor een rondleiding of workshop. Eco fields beschikt over een mooie ontvangstruimte.

Contact

T: 0318 46 13 44
E: info@ecofields.nl
W: ecofields.nl