Echte Bakker Pots

Echte Bakker Pots

Echte Bakker Pots is al sinds 1919 een familie bedrijf. Het brood komt van graan uit het Drentsche Aa-gebied. Gemalen door de molen in Kropswolde.

Adres

Burgemeester Reijndersstraat 35

9451 BC Rolde

Brood uit Drentsche Aa

De broden van Echte Bakker Pots worden gemaakt van graan dat geteeld is in het mooie Drentsche Aa-gebied. Het graan wordt gemalen in de molen in Kropswolde. De Drentsche Aa is een bijzondere beek. Al eeuwen kronkelt deze door het Drentse landschap, waardoor er een vruchtbare grond is ontstaan. Al duizenden jaren maken boeren in deze streek gebruik van deze gronden en creëerden daarmee een rijkdom aan natuur en landbouwgrond. Het Drentsch Aa-gebied bestaat dan ook voor meer dan de helft uit landbouwgrond. Niet gek dus dat hier de mooiste producten vandaan komen! Nog steeds wordt er volop gebruik gemaakt van deze grond. De streekproducten worden verkocht onder de naam Dubbel Drents; streekproducten puur van Drentse bodem.

Dubbel Drents

Echte Bakker Pots maakt Dubbel Drents brood. De streekbroden van Dubbel Drents worden gemaakt van milieuvriendelijk geteelde granen van boeren uit het Drentsche Aa-gebied. Deze boeren verbouwen spelt, rogge en baktarwe en laten deze bij de molenaar uit Kropswolde malen tot meel. Dit meel gebruiken de warme bakkers uit het Drentsche Aa-gebied en ruime omgeving om de speciale Dubbel Drents broden te maken. De Dubbel Drents streekbroden zijn door deze bakkers  zelf ontwikkeld ¡n een eerste samenwerking met Agrarische Natuur Drenthe en zijn verkrijgbaar in de volgende soorten:

  • Dubbel Drents Gevuld; gevuld met heidehoning en rozijnen
  • Dubbel Drents Donker Meergranen; een donker oerbrood
  • Dubbel Drents Volkoren; mooi vol volkorenbrood
  • Dubbel Drents Rogge/karnemelk

Echte Bakker Pots staat als Echte Bakker garant voor producten van hoog niveau. Zij leveren dagelijks ovenvers brood waarin de ambachtelijke kwaliteit en regionale specialiteiten worden gecombineerd met de voordelen van een professionele organisatie. Naast het brood verkoopt Echte Bakker Pots ook taarten, gebak, koek en Drentse specialiteiten.

Contact

Burgemeester Reijndersstraat 35
9451 BC Rolde

info@echtebakkerpots.nl
Tel: 0592-241327

Openingstijden

Ma t/m vr: 07.30 – 18.00 uur.
Za: 07.00 – 17.00 uur.

Er zijn nog twee andere winkels waar je de ovenverse broden kunt kopen, namelijk in Annen en Assen. Meer informatie over de locaties vind je op de website.