Dennenhoeve

Dennenhoeve

Dennenhoeve is een pluimveehouderij met circulaire kweek van paddenstoelen op stro.

Adres

Beilerweg 26

9414 TK Hooghalen

Kippen

De familie Sijbenga geeft vol passie en plezier aandacht aan het welzijn van hun biologische kippen. En dat loont, want in 2015 wonnen ze de publieksprijs voor de mooiste kippenuitloop. Iets waar ze zeker trots op mogen zijn!
De stal is een serrestal met een overdekte uitloop. Ook kunnen de kippen buiten rondscharrelen en dat minimaal acht uur per dag, 365 dagen per jaar. En dit geeft heerlijk biodynamische eieren.

In de uitloop groeien veel inheemse bomen, zoals eik, wilg, kastanje en notenbomen. De struiken (o.a. hulst, spar en buxus) zorgen ervoor dat de uitloop het hele jaar door groen is. En niet te vergeten: de favoriete plek van de kippen is de mooie zandberg, waar ze dolgraag een stofbad nemen.

Eén grote kringloop op eigen erf

De Dennenhoeve is in 2019 gestart met een nieuwe uitdaging: het kweken van een lekkere, eetbare, biologische paddenstoel. Het gaat om de stropharia. Het mooie is dat deze paddenstoel goed groeit op stro, wat een restproduct is van graan van eigen land. Hierop worden de paddenstoelen gekweekt. En als de paddenstoelen geoogst zijn, krijgt het stro nóg een nuttige plek: het gaat naar de kippen.
De overgebleven stro en kippenmest gaan vervolgens weer terug op het land, want de familie Sijbenga verbouwt namelijk ook nog verschillende akkerbouwproducten. Zo kan er weer nieuw graan groeien en nieuwe veldbonen worden gepland. En dit wordt weer voeding voor de kippen. Kortom, een prachtig voorbeeld van een gesloten kringloop op eigen bedrijf.

Contact

De familie Sijbenga laat graag het verblijf van de kippen en de rest van hun boerderij zien. Wanneer ze open zijn? Iedere dag en je bent altijd welkom.

T: 06 5491 2042 & 0593 592307
E: info@sijbenga.nl

Meer weten? Kijk op www.sijbenga.nl