De Wijkse Moestuin

De Wijkse Moestuin

Groente van het seizoen met liefde en aandacht geteeld!

Adres

Graaf van Lynden van Sandenburgweg

Wijk bij Duurstede

De Wijkse Moestuin

Bea van Sprakelaar (1963) is de tuinder van De Wijkse Moestuin. De Wijkse Moestuin is een zelfoogst tuin. Dit houdt in dat klanten hun eigen groente komen oogsten. De tuin wordt hierdoor een gemeenschapstuin: klanten en tuinder komen elkaar tegen, maken een praatje, hebben contact en leren elkaar kennen.

 

De tuin

In De Wijkse Moestuin worden groenten, bloemen en (klein) fruit verbouwd. In de tuin wordt aan de hand van de principes van de Biologische Tuinbouw gewerkt. De basis gedachte van de Biologische Tuinbouw is dat je het bodemleven op een duurzame manier verzorgt zodat de natuurlijke balans niet wordt verstoord. De bodem wordt met compost gevoed; deze compost versterkt het bodemleven. Het bodemleven bestaat uit diertjes, schimmels en bacteriën die de compost omzetten in bruikbare voedingstoffen voor de gewassen. Kunstmest en bestrijdingsmiddelen worden hierdoor overbodig. Bij deze vorm van tuinbouw volg je de seizoenen en respecteer je de natuurlijke lokale omstandigheden. Een gezonde tuin zorgt voor gezonde, seizoensgebonden groenten en fruit.

Contact

Wilt u ook genieten van de heerlijke biologische groenten van de Wijkse Moestuin of wilt u een keer een kijkje komen nemen op de tuin kijk dan voor meer informatie op de website!

Ingang van de tuin
Graaf van Lynden van Sandenburgweg
Wijk bij Duurstede

Contactgegeven tuinder
Bea van Sprakelaar
Virgilius 10
3962 KN Wijk bij Duurstede

Website: https://www.dewijksemoestuin.nl/
E-mail: bvansprakelaar@planet.nl
Telefoon: 0640984689