De Walnoothoeve(n)

De Walnoothoeve(n)

Bij de Walnoothoeve(n) worden oude kippenstreekrassen weer onder de aandacht en in productie gebracht. De Walnoothoeve(n) biedt naast eigen producten ook streekproducten aan. Deze zijn te koop in hun gezellige boerderijwinkel.

Adres

Oude Bredasepostbaan 17

4741 SM Hoeven

Kiep van brabantse zandgronden

Na de verkoop van hun vorige bedrijf (paprikakwekerij) kochten Joke en Geert van der Kaa in november 2006 een voormalig melkveehouderbedrijf en bouwden dat om tot hoenderhouderij met winkel, slachterij, scharrelweide en zelfpluktuin.

Het Chaams Hoen, ook wel Kaamse Kiep en Kaamse Pel genoemd, stond tot begin vorige eeuw ten zuiden van Breda bekend als een gehard ras dat zich op de schrale Brabantse zandgronden goed wist te handhaven. De hennen stonden bekend om hun hoge eierproductie en de hanen om hun fijnvlezigheid met specifieke, overheerlijke smaak. Als penningmeester van de Chaamse Hoender Club zette Geert zich mede in voor het raszuiver maken van het Chaams Hoen.

Op de weides rondom de Walnoothoeve(n) lopen de kippen heerlijk rond tussen het aangeplante houtig kleinfruit. Je kunt er een heel divers aantal soorten fruit vinden. Zo zijn er frambozen, bramen, kruisbessen, rode bessen, jostabessen, druiven en nog veel meer. En deze mogen in het seizoen door jou geplukt worden. Verser kan niet en het is ook nog leuk om te doen. Het seizoen loopt ongeveer van juni tot en met september.

Likeuren

Bij de Walnoothoeve(n) zijn ze sinds 2021 ook druk bezig een eigen likeurlijn op te zetten. Onder andere de Chaamshoender advocaat is al te verkrijgen in de webshop, maar er komt nog veel meer aan. Zo zijn ze nu al veel aan het proeven en recepten aan het uitwerken om in de toekomst 20-tal likeuren te maken van hun eigen fruit!

In de te renoveren stal zal een likeurkeuken komen en kunnen groepen worden ontvangen om uitleg te krijgen over het fruit en de kippen.

Streekwinkel en meetingruimte

In de streekwinkel vind je vlees van pluimvee dat in eigen slachterij op traditionele wijze is geslacht. Naast eigen producten biedt de Walnoothoeve(n) ook diverse streekproducten aan, zoals diverse kaassoorten, wijn, bier, worst en honing.

De kantine van de Walnoothoeve(n) is ook te huur voor vergaderingen en/of andere bijeenkomsten van maximaal 50 personen, eventueel met lunch.

Rondleidingen

Op de Walnoothoeve(n) worden ook rondleidingen gegeven. Je wordt ontvangen met koffie waarna je uitleg krijgt over de oude hoenderrassen. Je krijgt ook een kijkje achter de schermen in het pluimveebedrijf en de slachterij. Aansluitend vindt een kleine proeverij plaats.

Contact

Oude Bredasepostbaan 17
4741 SM Hoeven

info@walnoothoeven.nl
Tel: 0165 384 419

Openingstijden boerderijwinkel

Do en vr: 09.00 – 18.00 uur.
Za: 09.00 – 17.00 uur.

Kijk voor meer informatie op www.walnoothoeven.nl.