De Waalgaard

De Waalgaard

De Waalgaard is een voedselbosgaard en moestuin in Weurt. Als oogstgenoot kun je wekelijks je portie verse groentes, kruiden en fruit komen plukken en ga je naar huis met een mand vol vitamines en mineralen.

Adres

Scharsestraat 8

6551 ZA Weurt

Een voedselbosgaard in ontwikkeling

Bij de Waalgaard geloven ze dat de landbouw anders kan. Met lokale betrokkenheid. Met een hoge biodiversiteit en ruimte voor natuur. Én met waardering voor de boer. Bij de Waalgaard ontwikkelen ze een voedselbosgaard en moestuin als voorbeeld. Met zelfoogst abonnementen kun je genieten van deze inclusieve plek met heerlijk voedsel.

Oogst zelf verse groenten, kruiden en fruit

Iedere oogstgenoot kan gedurende het seizoen oogsten van meer dan 100 verschillende soorten groenten, kruiden en fruit. Het oogstseizoen duurt 50 weken, van maart tot en met februari. In de lentemaanden oogst je wat kleinere hoeveelheden en vooral bladgroenten. Normaal gesproken is de oogst vanaf eind juni overvloedig. Dat houdt meestal maanden aan, tot ver in oktober. In de koude maanden van het jaar zijn er nog heerlijke voedzame wintergroenten te oogsten, zoals palmkool, winterpostelein, spruitjes, prei en bieten.

Door oogstgenoot te worden draag je bij aan lokale landbouw zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Je ondersteunt de natuur en geeft groei van biodiversiteit weer een kans. 

Inclusieve ontmoetingsplek

De Waalgaard is een project van Coöperatie Arbres. Arbres helpt bij het kickstarten van voedselbossen in de regio. We doen dat met een team van mensen die baat hebben bij een prikkelarme werkomgeving.

De Waalgaard is tevens een ontmoetingsplek, er is altijd gelegenheid voor een praatje. Kinderen zijn welkom om mee te helpen met het oogsten en leren over de natuur. We organiseren regelmatig rondleidingen, open dagen, meewerkdagen en andere activiteiten op de tuin.

Locatie

de Waalgaard
Scharsestraat 8 in Weurt
www.waalgaard.nl

de Waalgaard is een initiatief van Arbres, zie www.arbres.nl