De Veldkeuken

De Veldkeuken

Bij de Veldkeuken kun je puur en lekker eten; 100 % biologisch en boordevol ingrediënten van de historische moestuinen op het landgoed. De Veldkeuken is een echt groenterestaurant waar we koken en bakken met bijzondere ingrediënten. Het restaurant en de bakkerij hebben een EKO-certificaat.

Adres

Koningslaan 11

3981 HD Bunnik

De oorsprong

In 1999 begonnen René van der Veer en Juliette Borggreve met een fietskarretje hun biologische keuken. Net als nu maakten ze alles zelf, inclusief het brood. Ze gebruikten alleen de biologische groenten van de tuinderij van het landgoed. Nu, zo’n 20 jaar later, is de Veldkeuken een echt begrip in Utrecht en in omstreken. Het initiatief is fors gegroeid tot een gezond bedrijf mét een heus Veldkeukenteam. Wat de Veldkeuken zo’n succes maakt? Dat zou wel eens de samenwerking met omliggende boeren kunnen zijn. Het bedrijf heeft met Amelis’Hof, De Volle Grond en Bloemkracht 8 een symbiotische relatie. Dat wil zeggen dat de landgoedbedrijven elkaar ondersteunen en versterken.

Biologische Bakkerij

Sinds maart 2019 is de bakkerij van de Veldkeuken verhuisd naar ’t Goed ten Rhijn in Bunnik. Hier wordt eigen brood, de lekkerste taarten en meer gebakken. Uiteraard puur, ambachtelijk en 100% biologisch. Door de glazen pui gluur je makkelijk naar binnen en zie je direct wat de bakkers en koks doen én de ingrediënten waar ze mee werken. Deze ingrediënten spelen namelijk de hoofdrol. Alleen pure producten komen de keuken in. Zo wordt er gebruik gemaakt van biologisch meel en af en toe krijgt de Veldkeuken bijzonder graan. Dit wordt in dat geval gemalen in de eigen ‘Tiroler Molen’. Omdat er met pure producten wordt gewerkt krijg ieder seizoen zijn eigen smaak. De broden van de Veldkeuken proef je niet alleen op eigen terrein: op steeds meer plaatsen in de omgeving zijn de producten beschikbaar!

Kom langs

Je bent nu misschien wel hongerig geworden om en je wil wat van de Veldkeuken proeven. Dat kan! Je hoeft niet te reserveren, maar wil je zeker zijn dat je niet hoeft te wachten op een tafel, dan kun je online een reservering plaatsen. Of neem eens een kijkje in de landwinkel naast het restaurant.

Vergaderen

Ook voor een zakelijke ontmoeting kun je bij de Veldkeuken terecht. Hier zijn diverse vergaderzalen beschikbaar én kan worden gezorgd voor catering.

Openingstijden

Restaurant:
dinsdag t/m zaterdag: 09.30 – 21.00
zondag: 09.30 – 18.00

van november tot april
maandag t/m zondag: 09.30 – 17.00

Landgoedwinkel:
dinsdag t/m zondag: 09.30 – 17.00

Bakkerij:
Afhalen van webshop-bestellingen
Bij de bakkerij :dinsdag t/m zaterdag: 10.00 – 14.00

Tel: 030-7610877

Meer weten?

Kijk dan op www.veldkeuken.nl