De Stoerderij

De Stoerderij

De Stoerderij: een boerderij met hele stoere waterbuffels

Adres

Van den Elsenstraat 56

5694 NH Son en Breugel

Waterbuffels in een familiekudde

De Stoerderij is een boerderij met hele stoere waterbuffels. De familiekudde telt circa 100 waterbuffels en deze lopen het hele jaar door lekker buiten in diverse weilanden in Son en Breugel, vlakbij Eindhoven.

Bij De Stoerderij wordt gewerkt met een zogenaamde familiekudde. Dit betekent dat de kalfjes drie maanden bij hun moeder blijven én zelf melk drinken bij de moeder. Ze worden dus niet direct na de geboorte gescheiden van hun moeder, zoals doorgaans bij een melkveehouderij gebeurt.
Een familiekudde levert een betere diergezondheid op en er is meer ruimte voor natuurlijk gedrag. Het kalf wordt opgevoed door de beste opvoeder, namelijk de eigen moeder.

Een eigen kijk op duurzaam

De Stoerderij werkt in principe volgens de normen van de biologische landbouw. Incidenteel wordt er afgeweken van de regel van de biologische landbouw, bijvoorbeeld bij de aankoop van brokjes. De pijlers van de stoere bedrijfsvoering zijn:

  • Familiekudde (kalfjes blijven minimaal 3 maanden bij de eigen moeder)
  • Jaarrond weidegang
  • Maximaal grasgevoerd
  • Geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen
  • Toegang tot modderpoel
  • Zeer gering antibioticagebruik.

Zuivel en vlees

Bij De Stoerderij worden de waterbuffels gemolken en ze worden gehouden voor het vlees. Buffelmelk is beroemd van de traditionele Italiaanse buffelmozzarella. Onze buffelmelk verkopen we als melk en verwerken we ook tot heerlijke buffelmozzarella, maar er wordt ook yoghurt, roomijs en paneer gemaakt.
De waterbuffels die we niet voor de melkproductie houden worden voor het vlees gehouden. Het vlees verkopen we voornamelijk via Crowdfunding, maar vaak ook via losse verkoop.

Bezoek de waterbuffels en de winkel

Bezoekers kunnen op eigen houtje, zonder afspraak, naar de boerderij komen en naar de waterbuffels komen kijken. De Stoerderij heeft een boerderijwinkeltje dat in principe altijd geopend is, waar je zowel vlees als waterbuffelmelk kunt kopen. Hier kun je o.a. melk, buffelmozzarella, paneer, yoghurt en roomijs van buffelmelk, maar ook buffelvlees kopen.

Ook geeft de Stoerderij excursies, rondleidingen en privétours, indien gewenst inclusief proeverij. Kijk hiervoor op de website!

Contactgegevens

De Stoerderij
Van den Elsenstraat 56
5694 NH Son en Breugel
0613947995
info@destoerderij.nl
www.destoerderij.nl

Ook te vinden op Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Openingstijden

Er zijn geen vaste openingstijden, maar er is vrijwel altijd iemand aanwezig om je te helpen, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. De winkel is op het erf, tegenover het woongedeelte van de boerderij.