De Stek – Lelystad

De Stek - Lelystad

Kernwaarden van De Stek zijn respect voor het mooie en vruchtbare land waar ze voor mogen zorgen, voor het bodem- en insectenleven, de vogels en de bijen. Maar ook respectvolle omgang met de mensen op het bedrijf, medewerkers, gasten, stagiaires en klanten in de winkel zodat het een plek is waar het fijn is om te zijn.

 

Adres

Jupiterweg 12

8211 AW Lelystad

De Stek

De Stek is een kleinschalige biodynamische tuinderij in het buitengebied (aan de Noordkant) van Lelystad. Op een perceel van ruim 3 hectare worden op De Stek sinds 1993 veel soorten groenten en klein fruit (aardbeien, bessen, pruimen en kersen) geteeld. Het seizoen begint in het voorjaar met verspreiden van mest en compost op het land, grondbewerking, zaaien en planten. De oogst begint in mei en dan zal ook de winkel open gaan. Door zorgvuldig en zuinig om te gaan met machines, materialen (gereedschap, verpakking) en hulpbronnen als water, brandstof en elektriciteit willen ze verantwoordelijkheid dragen voor een toekomst bestendige landbouw.

Biologisch Dynamisch

De Stek is een Biologisch-dynamische tuinderij met Demeter keurmerk. Demeter keurmerk staat voor zorg voor de aarde. Lang voordat de milieu- en klimaatproblematiek voor een breed publiek zichtbaar en bekend werd, is de biodynamische (BD) landbouw, al in 1924 vanuit de zorg voor de aarde ontstaan.

De kernwaarden zijn gebaseerd op liefde & respect voor het leven en de taak van de mensheid om de aarde op een verantwoorde wijze door te geven aan volgende generaties. Er wordt gewerkt aan een herstellende landbouw, met als oogst kwaliteitsproducten. Deze vind je onder het Demeter-keurmerk in de winkels.

Met grensverleggende normen en richtlijnen kiest Demeter voor vitale voeding uit een vruchtbare aarde, die bijdraagt aan de gezondheid van mens en planeet. Zo maken de biodynamisch werkende boeren en tuinders het verschil.

De winkel

De winkel op het het erf is geopend op woensdagmiddag van 15.00 tot 18.00 uur en op zaterdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur. Er zijn onder andere, verschillende soorten sla, raapstelen, radijs en groene asperges te koop. Gaandeweg in de seizoenen komen er steeds meer producten bij. Ze kopen het hele seizoen door ook groenten en fruit bij lokale bio tuinders en akkerbouwers in (wat ze zelf niet kunnen verbouwen) om een zo breed mogelijk assortiment te hebben. Je kunt deze producten, zoals bijvoorbeeld aardappelen, witlof en blauwe bessen, herkennen aan de witte labels op de kisten. De eigen producten hebben een gekleurd label.

Contact

Jupiterweg 12
8211 AW
Telefoonnummer: 06-26769045
e-mail:  info@desteklelystad.nl
Website

Openingstijden:

Woensdag 15.00 – 18.00
Zaterdag 10.00 – 13.00

Tussen half mei en eind november.