De Stadsgroenteboer

De Stadsgroenteboer

Aan de westrand van Amsterdam verbouwen 5 enthousiaste groenteboeren meer dan 60 verschillende groenten en meer dan 15 kruiden voor de lokale gemeenschap en de leden van de Community Supported Agriculture. De boerderij is klein, 4000m2, en toch produceren ze een aanzienlijke hoeveelheid voedsel met behulp van bio-intensieve technieken.

Adres

Nico Broekhuysenweg 20

1067 HT Amsterdam

Dit zijn de Stadsgroenteboeren

De Stadsgroenteboeren zijn een team van 5, hebben hun eerste seizoen in 2019 succesvol afgerond en kijken vol enthousiasme uit naar het vervolg van hun avontuur als stadsgroenteboeren! Ze zoeken naar een manier van leven en werken die ze trots en voldoening geeft. Hun doel is om een gemeenschap rond hun groenten te creëren. Ze geloven in transparantie, staan open voor suggesties en willen zoveel mogelijk kennis opdoen. Want als je met de natuur werkt, stop je nooit met leren!

Voor het werken met de natuur worden verschillende bio-intensieve technieken gebruikt. Ze zorgen dat de grond vruchtbaar en gezond is door het gebruik van compost, groenbemesters, en de vele andere ingenieuze manieren die de natuur biedt om de kwaliteit van de grond te verbeteren.

Groenteabonnement

Wil je een seizoen lang, elke week verse groenten? Heb je zin om een alternatief voor supermarkten te ondersteunen? Dan kan je bij De Stadsgroenteboer terecht voor een abonnement op groentepakketten. Je krijgt dan van mei tot begin december elke week een pakket met seizoensgroenten. Als lid ondersteun je deze kleine onderneming en draag je bij aan een zinvolle en transparante verandering van het lokale voedselsysteem. Je hebt ook de mogelijkheid om deel te nemen aan leuke, smakelijke en informatieve activiteiten rond groenten, koken en landbouw. Dus, waar wacht je nog op?

Losse verkoop

Wil je liever geen abonnement maar je groenten los kopen? In de zomer verkopen zij elke zaterdag van 10.00 tot 17.00 hun verse producten in de tuin aan de Nico Broekhuysenweg 20 in Amsterdam.

Contact

Nico Broekhuysenweg 20
1067 HT Amsterdam

info@stadsgroenteboer.nl
Tel: 06-22593055

Ga voor meer informatie naar www.stadsgroenteboer.nl.