De Stadsakker

De Stadsakker

De Stadsakker is een kwekerij die verse groenten verkoopt in Groningen. Merlijn werkt hier als kweker samen met haar echtgenoot en vader. Samen kweken ze hier allemaal heerlijke verse producten die vervolgens verkocht worden in hun winkel en via de webwinkel. Ook dient de Stadsakker als leerbedrijf voor stagiaires die de kneepjes van het vak willen leren.

Adres

Oude Kijk in 't Jatstraat 38

9712 EK Groningen

Kwekerij

Sinds 2014 zit de kwekerij met 2 ha grote groentekwekerij aan de rand van de stad, op een oud voetbalveld omringd door oude bomen. Naast een akker met groentes, hebben ze een tunnelkas voor tomaten, komkommers, aubergines en paprika’s. Ze maken ook onbespoten en vrolijke boeketten uit de bloementuin. De groenten, het fruit en bloemen verkopen ze direct aan klanten in de winkel in de stad. Daarbij heeft de Stadsakker ook kippen die voor de eieren zorgen die in de winkel worden verkocht.

De Stadsakker kwekerij moet als voorbeeld dienen hoe elke woonwijk of dorp in zijn eigen voedsel kan voorzien. Iedere woonwijk heeft een speeltuin, bushalte, kinderopvang, groenstrook, winkelcentrum en parkeerterrein. Waarom gunnen we niet iedere woonwijk zijn eigen lokale kwekerij?

Winkel

De winkel is gevestigd in een schitterende Jugendstil slagerij in het centrum van Groningen. Ze zijn er voor iedereen met groene vingers, of wie groene vingers wil kweken. Ze hebben naast een grote collectie boeken, zaden en gereedschap ook alles om je oogst te verwerken, vogels te voeren, handige tuinhulpjes en natuurlijk uitgebreid advies. Of je nu een potje basilicum in leven wilt houden of inmiddels aan een hele volkstuin toe bent. Zoek je een degelijk stuk gereedschap of een mooi cadeau voor de tuin, ze hebben voor alle soorten tuinders wel iets in huis.

Webwinkel

Hoe makkelijk is het om vanaf je eigen huis bestellingen te doen? Dat kan via de mooie webwinkel van de Stadsakker. In deze webwinkel worden diverse producten aangeboden waaronder groentepakketten, verse producten en tuin artikelen. Deze groentepakketten worden elke week met liefde gevuld vol met heerlijke groenten. Deze groenten komen allemaal van het eigen land en kunnen op vrijdag opgehaald worden. Mocht je iets meer vrijheid willen, dan heb je ook de mogelijkheid om verse producten los te bestellen. Naast de groenten worden hier ook prachtige boeketten verkocht. Voor de zelfstandige tuinwerkers zijn er tevens veel producten te koop om zelf aan de slag te gaan in de tuin.

Contact

Oude Kijk in ’t Jatstraat 38
9712 EK Groningen

Tel: 050-313 17 39
info@stadsakker.nl

Openingstijden:

Di – Vrij: 10.00 – 18.00 uur.
Za: 10.00 – 17.00 uur.

Kijk voor meer informatie op stadsakker.nl.