De Scharrelhof

De Scharrelhof

Aan de rand van Ommen vind je de boerderij de Scharrelhof. Hier kan je terecht voor natuurlijk geteelde groenten en aardappelen, eigen vlees en veel (biologische) streekproducten.

Adres

Balkerweg 17

7731 RX Ommen

De teelt

Het streven van de Scharrelhof is om groenten en fruit zoveel mogelijk zelf te telen. Dit doen ze in harmonie met de natuur, door geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest te gebruiken. In plaats daarvan gebruiken ze EM Agriton: ‘EM is een mengsel van vrij in de natuur voorkomende Effectieve Micro-organismen en wordt gebruikt om de natuurlijke weerstand van bodem, plant, water, mens & dier te verhogen. Dit is een combinatie van nuttige, opbouwende micro-organismen, die vrij in de natuur voorkomen en niet gemanipuleerd zijn. Het verbetert de bodemkwaliteit, de bodemvruchtbaarheid, de groei en de kwaliteit van gewassen aanzienlijk.’

Aardappelen en meer

Daarnaast worden er twee verschillende aardappelrassen op de boerderij geteeld. Van begin juli tot september wordt het ras Parel” verkocht. Het andere ras is Ottena”. Dit is een vastkokende aardappel die pas echt lekker is als hij uitgegroeid is, dus vanaf september. Daarnaast verkopen ze vlees van eigen varkens en koeien van het ras “Limousin”. 

Boerderijwinkel 

In de winkel verkopen ze naast hun eigen aanbod ook producten van leveranciers, veelal uit de streek. Zo komt de zuivel van zuivelboerderij “de Drentse Aa” en biologisch melkveebedrijf “De Venehoeve”. Verder vind je in de winkel honing, (biologische) wijn, biologische boerderij-ijs, sappen en jam, broodmeel en meer. 

Contact

Balkerweg 17
7731 RX Ommen

0529 – 45 23 56 (tussen 9:00 en 18:00 uur)
info@descharrelhof.nl

Openingstijden boerderijwinkel 

Maandag t/m zaterdag: 09:00 – 18:00 uur