De Ommuurde Tuin

De Ommuurde Tuin

'Het Lusthof' zo wordt de Ommuurde tuin ook wel genoemd. Een prachtige tuin met leuke en enthousiaste medewerkers. De Ommuurde tuin ligt in de historische moestuin van koning Willen III op landgoed Oranje Nassau's Oord in het Renkums beekdal. Het wordt omsloten door een prachtige muur.

Adres

Kortenburg 16

6871 NE Renkum

De Ommuurde Tuin

De tuin ligt in de historische moestuin van de koning Willem III op Landgoed Oranje Nassau´s Oord in het Renkums beekdal. Het wordt omsloten door een prachtige muur; robuust en authentiek. De geschiedenis van de afgelopen eeuw is af te lezen aan de scheren en reparaties. Sinds 1999 is de tuin een productief biologisch tuinbouwbedrijf van één hectare groot. De passie van de eigenaresse, Esther Kuiler, ligt voornamelijk bij het kweken van, en koken met groeten vol van smaak, kleuren en geuren. Ze probeert ieder jaar weer nieuwe soorten uit en teelt nu ruim 400 verschillende eetbare planten. Naast biodiversiteit, wordt op de tuin bovendien veel aandacht besteed aan de bodem, d.m.v. zoveel mogelijk vaste bedden, het gebruik van compost en bokashi, een ruime vruchtwisseling en voldoende groenbemesters.

Tuinwinkel & Theeterras

De tuinwinkel is geopend van mei tot november. Hier vind je allerlei bijzondere seizoens-groente, -kruiden, – fruit en -knolgewassen: vers van het land! Als het niet te vinden is in de winkel, vraag er gerust naar bij Esther of één van de vele vrijwilligers, en ze oogsten het voor je! In de winkel zijn ook verschillende kookboeken te vinden waar je inspiratie uit kunt opdoen voor een heerlijk seizoensrecept.

Tussen de winkel en tuin vind je het terras, je hebt vanaf hier een prachtig uitzicht over de tuin, omgeven door het Renkums beekdal aan de ene kant en het bos van het landgoed aan de andere kant. Op het terras kun je genieten van lekkere koffie, cappuccino, verse kruidenthee en van zelfgemaakte baksels. Deze baksels worden gemaakt door de producten die ze verbouwen in de Ommuurde Tuin. Ook kun je op het terras genieten vaan een tosti, panini, quiche of je zintuigen verwennen in de kruidencirkel.

Naast het terras, kan je ook heerlijk picknicken in de tuin op ‘t gras. Neem dan wel een eigen picknickkleedje mee, pak een picknickmand uit de winkel en vul ‘m lekkere drankjes, hapjes, fruit.. heerlijk ontspannen!

Adresgegevens

Kortenburg, Renkum.
De Ommuurde Tuin ligt op Landgoed Oranje Nassau’s Oord tussen Wageningen en Renkum aan de Kortenburg tegenover nummer 11. 6871 ND Renkum.

De tuin is toegankelijk voor personen in een rolstoel, deels over onverharde paden. Honden zijn aangelijnd welkom rond het terras, niet tussen de groenten.

Openingstijden

april t/m oktober
woensdag 10:00 – 17:30
zaterdag 10:00 – 17:30
eerste zondag van de maand

Voor meer informatie, check de website van de Ommuurde Tuin, of volg ze Facebook en Instagram!