De Moestuin

De Moestuin

Oorspronkelijk was het terrein van De Moestuin kloostergrond, waar monniken het gebied in cultuur brachten en onderdak boden aan zieken en melaatsen. Honderden jaren later werd het een stadskwekerij van de Gemeente Utrecht, om in 2002 ruimte te maken voor biologische tuinderij De Moestuin.

Adres

Laan van Maarschalkerweerd 2

3585 LJ Utrecht

De Moestuinwinkel

De Moestuin is een sociale onderneming in Utrecht. Wat bijzonder aan deze boerderij is dat zij een zorgbedrijf en een commercieel bedrijf aan elkaar verbinden. Op de 2,5 hectare grote tuinderij worden zo’n 60 verschillende (oude en bijzondere) gewassen geteeld, die deels worden verkocht in onze aangrenzende Moestuinwinkel, en worden verwerkt in ons Lunchcafé en onze feest- en vergaderlocatie De Oranjerie.
De Moestuinwinkel van De Moestuin is dus gevuld met de biologische producten van eigen land en uit eigen keuken. Zo hebben de boeren van De Moestuin het hele jaar verse groenten, vruchten en kruiden en staan de kasten vol met zakjes gedroogde kruiden uit eigen tuin, zelfgemaakte chutney, jam en honing. Maar ook met producten van lokale ondernemers en nog veel meer.

Feest- en vergaderlocatie

Wie een feest of vergadering wil organiseren met een landelijke of groene sfeer, kan terecht bij de Oranjerie van De Moestuin. In deze prachtige kas word je omringt door de prachtige grasvelden en kweekkassen van de boerderij en heb je uitzicht op de kleurrijke tuin en kas vol groenten en fruit. Ook het eten dat geserveerd wordt ademt natuurlijk De Moestuin. Hierin worden namelijk weer producten van eigen land verwerkt. Daarnaast is de Oranjerie een leerwerkbedrijf. Dat betekent dus dat de catering wordt verzorgd met behulp van leerlingen. Er is ruimte voor zo’n 30 tot 120 gasten.

Lunchcafé

Wil je lekker lunchen tussen het groen in Utrecht Oost? Ga dan eens langs bij het lunchcafé van De Moestuin. Daar schenken zij heerlijke koffie, vruchtensappen en kruidenthee. Wil je jezelf verwennen? Dan kan je er een huisgebakken taart, brownie of cake bij bestellen. Voor de stevige trek heeft het lunchcafé een lunchkaart met daarop vers gemaakte soep, omelet en dik belegde boterhammen. Of neem plaats bij jouw eigen High Tea.
Het biologische aanbod wisselt met de seizoenen mee en wordt met plezier bereid door onze mensen in de keuken. Ook als veganist of met een suikervrij dieet kun je hier terecht. Uiteraard worden gerechten bereid met verse producten van eigen land.

Openingstijden

Ma t/m zo: 10.00 – 17.00 uur

Meer weten?

Kijk dan op www.moestuinutrecht.nl