Fascinatie met mannenvlees
Anne Reijnders en Jorn Verhoof begonnen hun bedrijf vanuit een fascinatie voor mannenvlees. Anne heeft een achtergrond in antropologie, psychologie en gedragswetenschap en vindt het een kunst om mensen op speelse wijze kennis te laten maken met nieuwe verhalen en producten. Jorn is als kok altijd bezig met eten. Hij experimenteert graag met nieuwe producten en zoekt steeds naar de combinatie van heerlijke smaak, duurzaamheid en een goed verhaal.
(On)gewenste mannen
Van de vleesrassen eten we zowel man als vrouw, maar van de melk- en legrassen zijn alleen de vrouwen gewenst. Zij produceren natuurlijk de melk en eieren! Toch worden er ook mannen geboren. Bok, haan, stier… de ‘ongewenste’ mannen hebben geen, of een lage, economische waarde. Voor de melkveehouder en de boerderij zijn ze een kostenpost. Vandaar dat ze op jonge leeftijd het bedrijf verlaten of, in het geval van de hanen, direct vergast worden. Laten we deze levende bijproducten bij onze boter, kaas en eieren weer waarderen. Door de mannen te eten, krijgen ze waarde.
Anne en Jorn werden ware mannenvleesexperts en deden er alles aan om stier, bok en haan op de kaart te krijgen. Dit avontuur leerde hen niet alleen de mannen maar ook zichzelf kennen; ze worden gelukkig van het verzorgen van bijzondere catering en vertellen graag meer verhalen over de wereld achter ons eten.