De Lekkere Man

De Lekkere Man

Bij De Lekkere Man zeggen ze: Liefde voor mannen gaat door de maag! De 'ongewenste' stieren, bokken en hanen geven geen melk en leggen geen eieren. Door deze mannen te eten, krijgen ze toch nog waarde.

Adres

Nederhof 3D

5258 CB Berlicum

Fascinatie met mannenvlees

Anne Reijnders en Jorn Verhoof begonnen hun bedrijf vanuit een fascinatie voor mannenvlees. Anne heeft een achtergrond in antropologie, psychologie en gedragswetenschap en vindt het een kunst om mensen op speelse wijze kennis te laten maken met nieuwe verhalen en producten. Jorn is als kok altijd bezig met eten. Hij experimenteert graag met nieuwe producten en zoekt steeds naar de combinatie van heerlijke smaak, duurzaamheid en een goed verhaal.

(On)gewenste mannen

Van de vleesrassen eten we zowel man als vrouw, maar van de melk- en legrassen zijn alleen de vrouwen gewenst. Zij produceren natuurlijk de melk en eieren! Toch worden er ook mannen geboren. Bok, haan, stier… de ‘ongewenste’ mannen hebben geen, of een lage, economische waarde. Voor de melkveehouder en de boerderij zijn ze een kostenpost. Vandaar dat ze op jonge leeftijd het bedrijf verlaten of, in het geval van de hanen, direct vergast worden. Laten we deze levende bijproducten bij onze boter, kaas en eieren weer waarderen. Door de mannen te eten, krijgen ze waarde.

Anne en Jorn werden ware mannenvleesexperts en deden er alles aan om stier, bok en haan op de kaart te krijgen. Dit avontuur leerde hen niet alleen de mannen maar ook zichzelf kennen; ze worden gelukkig van het verzorgen van bijzondere catering en vertellen graag meer verhalen over de wereld achter ons eten.

(T)huisrestaurant of proeverij

Zin om uit eten te gaan? Doe het thuis! De Lekkere Man komt bij je thuis (op gepaste afstand) en kookt vier gangen voor je. Álles wordt voor je geregeld. Ze toveren voor één avond je huis om tot restaurant. Het enige wat je hoeft te doen is hen binnenlaten. Over afwas, afstand bewaren en tafelaankleding hoef je niet na te denken; ze hebben overal aan gedacht.

Naast genieten in je thuisrestaurant kan je ook kiezen voor een proeverij. Jorn heeft met biersommelier Uwe een bier- & spijsproeverij samengesteld. Vijf bijzondere bieren en vijf bijzondere combinaties met culinaire gerechtjes. Leuk om zelf te ervaren om om cadeau te geven!

Catering, workshop, lezing én (online) winkel

De Lekkere Man verzorgt tevens catering op locatie voor (zakelijke) events en feesten, (in)formele diners en festivals. In hun menu’s hebben mannenvlees, seizoensgroenten en ambachtsproducten de hoofdrol; zo veel mogelijk lokaal en verspillingsvrij. Daarnaast maken ze zoveel mogelijk zelf. Ze verzorgen ook graag een workshop op maat voor een vrijgezellenfeest, vrienden- of familiedag en geven graag lezingen.

Vergeet ook niet een kijkje te nemen in de online webshop!

Contactgegevens

Nederhof 3D
5258 CB Berlicum

hallo@delekkereman.nl
Tel: 06-1060 1805

Ga voor meer informatie naar www.delekkereman.nl.