De Landyn

De Landyn

Welkom bij biologisch tuinbouwbedrijf, boerderijwinkel en zorgboerderij De Landyn in Zwaanshoek. De Landyn is in 1985 gestart als biologisch tuinbouwbedrijf. Sinds een aantal jaren is het uitgebreid met een boerderijwinkel en hebben ze ook een maatschappelijke functie op zich genomen als zorgboerderij.

Adres

Spieringweg 1228

2136 LR Zwaanshoek

De Landyn

De Landyn is een kleinschalig bedrijf (2,9 ha land) waar ze op biologische wijze groenten en kruiden verbouwen. Ze hebben ook eigen kippen die zorgen voor de biologische eieren en aantal zwartblesschapen.

De laatste jaren geven ze in het voorjaar op de Landyn een cursus biologisch tuinieren. Deelnemers leren wat er komt kijken bij biologisch moestuinieren door mee te werken op de tuinderij. Voorkennis van tuinieren is hierbij niet nodig. De cursus is iedere eerste zaterdagochtend in de maanden april t/m oktober. Er wordt gestart met theorie, waarna er op het land en in de kas wordt gewerkt.

Er wordt les gegeven in alle onderdelen van het tuinieren: van grondbewerking (voor-)zaaien in de kas, planten, wieden, zaaien buiten, gewasverzorging en oogsten, tot omgaan met gereedschap. Daarnaast wordt er ook verder gekeken dan alleen het tuinieren. Ze laten zien hoe de tuin diervriendelijker gemaakt kan worden door bijvoorbeeld schuil- en voederplekken te maken voor insecten en vogels.

Zorgboerderij

De Landyn heeft tevens een maatschappelijke functie als zorgboerderij. Het werk op de boerderij wordt namelijk onder andere gedaan door mensen die extra begeleiding of zorg nodig hebben. Zij vinden hier hun plek en verrichten werkzaamheden als het werken op het land en in de kassen, het verzorgen van dieren en het onderhouden van de gebouwen en machines.

Boerderijwinkel

In de boerderijwinkel verkopen ze eigen geteelde groenten en kruiden, biologische groenten en fruit uit de buurt en een ruim assortiment ingekochte biologische levensmiddelen. Dit varieert van basisproducten zoals pasta, rijst, quinoa en muesli, tot vruchtensappen, wijnen, producten om mee te bakken en beleg voor op brood. Daarbij hebben ze ook diverse streekproducten zoals kaas, noten, jam en honing.

De biologische seizoensgroenten en -kruiden worden op de Landyn geteeld. Het seizoen wordt iets uitgebreid met het telen in koude kassen, die dus niet worden verwarmd. Het seizoen wordt daardoor wel verlengd; een vervroeging in het voorjaar en een verlating in het najaar. Een deel van de groenten wordt in de winter opgeslagen in de schuur.

De Landyn is aangesloten bij de Meerboeren, die kwaliteitsproducten produceren. Veel van deze producten zijn op de boerderijen zelf te koop. Het lijkt onwaarschijnlijk, maar het overgrote deel van hun dagelijkse voedsel groeit “om de hoek”. De lekkerste zuivel, het smakelijkste fruit, de mooiste groenten en het beste vlees vindt de kortste weg van land naar klant.

Contact

Spieringweg 1228
2136 LR Zwaanshoek

info@delandyn.nl
Tel: 0252 – 52 21 42

Openingstijden

Woe en vr: 11.00 – 17.00 uur.
Za: 10.00 – 15.30 uur.

Kijk voor meer informatie op www.delandyn.nl.