De Koningshof

De Koningshof

De Koningshof vindt zijn oorsprong bij een groep bevriende landschapsarchitecten. Deze vrienden wilden graag traditionele (moes)tuinderskennis overbrengen op nieuwe generaties, om zo de oorspronkelijk agrarische identiteit van het gebied te behouden en te versterken.

Adres

Koningsweg 135A

3585 LA Utrecht

Groenten en fruit

“Als je zelf je groenten kweekt, dan weet je dat het goed is.” En zo is dat. Je hebt immers zelf de touwtjes in handen. Zo weet je zeker dat je voedsel duurzaam en verantwoord geteeld is. De kennis over het kweken van groenten en fruit brengt de Koningshof dan ook graag over op bezoekers. De boeren van de Koningshof laten je graag meer zien over het telen, oogsten, bewaren en verwerken van groenten, fruit en kruiden. Dit doen zij door middel van de Workshop Koningshof. Daarnaast kun je bij de moestuin terecht om zelf verse producten te oogsten of te laten oogsten.

VoKo

Een deel van de teelt van de Koningshof komt terecht bij VoKo (VoedselKollectief), een kleinschalig initiatief. Om de week oogst de Koningshof groenten en fruit. Dit wordt ’s ochtends gedaan, zodat VoKo deze later op de dag op kan halen. In de tussentijd worden de producten bewaard in een groundfridge. Deze ondergrondse, traditionele koelkelder houdt de producten op een natuurlijke manier langer vers, zonder stroomverbruik!

Restaurants

Een ander deel komt terecht bij restaurants. Chefkoks oogsten de producten zelf en nemen deze mee met de bakfiets. Diezelfde avond kunnen restaurantbezoekers nog genieten van gerechten met verse producten.

Contact

Koningsweg 135 A
3585 LA Utrecht

koningshofutrecht@gmail.com

Openingstijden groentekraam

Za 10.00-16.00 uur

Naast de eigen producten vind je hier op zaterdag ook producten van andere lokale initiatieven, zoals De Slagmaat en Buitengewone Varkens.

Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina of de website van de Koningshof.