De Kok Herefords

De Kok Herefords

Frans en Anneke de Kok zijn de drijvende kracht achter de Kok Herefords. In Lewedorp houden zij het speciale koeienras de Hereford. Deze echte natuurrunderen lopen in de zomer én in de winter in een natuurgebied waarop geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen worden gebruikt.

Adres

Nieuwe Kraaijertsedijk 22

4456 AA Lewedorp

Herefordras

In de 18e eeuw ontwikkelde zich rondom het marktplaatsje Hereford (zuidwesten van Engeland) een runderras. Dit rund werd Hereford genoemd. De Hereford is inmiddels over de hele wereld verspreid. Het is zelfs het meest voorkomende rund ter wereld. Dit heeft het te danken aan vele goede eigenschappen.

Een raszuivere Hereford heeft op de meeste plaatsen een bruine vacht. Op enkele plaatsen is de Hereford echter wit. De Hereford heeft een witte kop, ze heeft een witte streep bovenop haar nek, onderaan haar lijf is een wit gedeelte en het puntje van haar staart is wit. De onderste delen van de poten zijn ook wit, waardoor het net lijkt of de Hereford witte sokken aan heeft.

 

Het vlees van De Kok Herefords

Je kunt bij de Kok Herefords puur natuurlijk en gezond Herefordvlees kopen.
Het Herefordvlees is gezond omdat:

  • De runderen op natuurweiden grazen waarop geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen worden gebruikt.
  • Wetenschappelijk is vastgesteld dat vlees van runderen die gedurende een groot deel van het jaar in de wei lopen en wiens hoofdvoedsel daardoor gras is, rijker is aan omega-3 vetzuren. Deze hebben een beschermende invloed op je hart- en vaatstelsel.
  • De runderen krijgen zelden antibiotica en worden niet ingeënt. Zij hebben namelijk zelden gezondheidsproblemen doordat ze een groot deel van hun leven buiten lopen en er een ruime, open stal is met een gezond klimaat. De laatste twee jaar zijn er ook geen antibiotica gebruikt.
  • De  ambachtelijke slager gebruikt bij het klaarmaken en bereiden van het vlees geen kunstmatige toevoegingen (E-stoffen).

Contact

Nieuwe Kraaijertsedijk 22
4456 AA Lewedorp

Tel: 0113-613341
Of neem contact op via dit formulier.

Openingstijden

Vr: 14.00 – 18.00 uur.
Za: 09.30 – 12.00 uur.

Ga voor meer informatie naar https://www.dekokherefords.nl/.