De koeien van Jelle

De koeien van Jelle

Tussen Hengelo en Enschede vind je de Lakenvelderrunderen van Jelle. Het hele jaar door grazen de dieren in de weilanden vol gras en kruiden. Iedere zaterdag kan je het duurzaam geproduceerde vlees kopen op het boerenerf. 

Adres

Twekkelerweg 202

7547 RN Enschede

Van cameraman naar boer

Jelle Hidma is niet altijd boer geweest. Tot 2014 werkte hij in Hilversum als cameraman voor de Nederlandse omroepen. Hij vond het na 25 jaar genoeg en volgde zijn jongensdroom: boer worden. Met behulp van een crowdfundingsactie kocht hij in 2015 zijn eerste tien lakenvelders. Dit is uitgegroeid tot zo’n 65 runderen in 2021. 

Niets verspillen

Ongeveer een keer in de maand gaat een koe naar de slacht. Alles van het dier wordt gebruikt; hoge kwaliteit rundvlees, bouillon van de botten en van de ingewanden wordt biologisch hondenvoer gemaakt. Ook de huiden blijven bewaard, deze gaan naar een biologische looier, net over de Duitse grens, deze worden in de Winkel op de Delle verkocht.

Altijd buiten

Het meerendeel van de koeien graast in het Twentse Twekkelo, in de weilanden van ’t Oorbeck. Sinds 2019 lopen ze ook bij de zorgboerderij de Viermarken en op gronden van Overijssels Landschap zoals bijvoorbeeld het Smalenbroek. De koeien zijn het hele jaar door buiten, in kruidenrijke weides.  Er groeit onder andere veldbeemd, timothee, rode klaver, smalle weegbree, cichorei, kamille, paardenbloem enz.

Hierdoor hoeven de koeien niet bijgevoerd worden met supplementen, krachtvoer en soja. In de winter krijgen ze hooi uit natuurgebieden en hebben ze de mogelijkheid om in de schuilstal te staan. Met hun dikke vachten houden de dieren het prima uit buiten. Ook krijgen de dieren geen preventieve antibiotica.

Vleespakketten en meer

Op de boerderij verkopen ze, op bestelling, pakketten van 5 kg (dat zijn circa 30 porties) en ook losse porties Lakenvelderrundvlees. Daarnaast hebben ze ook regelmatig eieren, jam en wisselde biologische groenten van de Viermarken. Het vlees kan je vooraf bestellen op de website van de Koeien van Jelle of kom zaterdag langs tussen 10 en 14 uur. 

Openingstijden 

Winkel op de Delle
Iedere zaterdag thuisverkoop van 10.00 tot 14.00 uur (zolang de voorraad strekt)

Contact
Twekkelerweg 202
7547 RN Enschede
(let op! navigatie kiest automatisch Hengelo…. en dat klopt niet!)

Telefoon Jelle Hidma: 06 21 80 55 21
Mail: info@koeienvanjelle.nl

Meer info?
koeienvanjelle.nl