De Horsterhof

De Horsterhof

In de rivierdelta van IJssel en Rijn, tussen de gemeentes Duiven en Westervoort, ligt de Horsterhof. Op negen hectare vruchtbare rivierklei worden ruim 80 verschillende soorten biologische groenten geproduceerd. Deze groenten worden verkocht via groentepakketten en de boerderijwinkel.  

Adres

Horsterstraat 1

6921 AM Duiven

In samenwerking met de natuur

Op de Horsterhof wordt biologisch-dynamisch gewerkt, ofwel in samenwerking met het natuurlijk systeem. Door te kijken naar de behoeften van de gewassen en de middelen die de natuur biedt om hierin te voorzien. Hun ideaal is een ecosysteem dat gezond en in balans is, zodat je geen last hebt van plagen. Zij streven dan ook naar een gemengde bedrijfsvoering met zo min mogelijk aanvoer van buitenaf. Door te oogsten onttrekken zij voedingstoffen van de bodem, deze geven ze ten dele terug door middel van mest. Voor de mest worden koeien gehouden die zich voeden met het gras en graan in de vruchtwisseling welke weer zorgen voor rust en herstel van de bodem. Voedselproductie zonder bodemuitputting, gewoon met hulp van de natuur.

Bodemuitputting voorkomen

De tuinbouw op de Horsterhof bestaat uit  twee vruchtwisselingen van elk 1 op 8. Dit houdt in dat hetzelfde cultuurgewas slechts eenmaal per acht jaar op dezelfde plek wordt geteeld. Deze ruime vruchtwisseling voorkomt bodemuitputting en verlaagt het risico op plagen. Er zijn ook groenbemesters (grassen en graan) opgenomen in de vruchtwisseling om de bodem rust en voeding te geven.

Aan het einde van het seizoen wordt de bodem bemest met potstalmest van de koeien. Daarna wordt de bodem omgeploegd om zo voeding en onkruidresten in de grond te werken. Een flinke vorst is vervolgens nodig om de bodem de juiste structuur te geven die nodig is voor de bewerking in het nieuwe teeltseizoen.

Vers, biologisch, lokaal

In de boerderijwinkel kun je terecht voor verse biologische seizoensgroenten van eigen grond. Boerenzuivel, brood en droogwaren maken het aanbod compleet. Allemaal biologisch en zoveel mogelijk lokaal en regionaal geproduceerd.

  • vrijdag geopend van 10:00 uur – 17:00 uur.
  • zaterdag geopend van 10:00 uur – 13:00 uur.

Bezoekadres: Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven.

www.horsterhof.nl

info@horsterhof.nl

0316 – 26 26 04