De Hooiberg

De Hooiberg

Familiebedrijf De Hooiberg wordt gedreven door drie gezinnen en bestaat uit een biologisch melkveebedrijf met veel nevenactiviteiten. De Hooiberg heeft namelijk niet alleen biologisch gehouden melkvee, maar ook een kaasmakerij met zuivelbereiding, boerderijwinkel, camping, zorgboerderij en voedselbank.

Adres

Bredasebaan 20

5531 NB Bladel

Biologische basis

Op het melkveebedrijf worden ruim negentig melkkoeien (meestal Fleckvieh) gehouden op biologische wijze. Dit wil zeggen dat er geen kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Ook het veevoer dat afkomstig is van genetisch gemodificeerde organismen is uit het bedrijf verbannen. De dieren, het grasland en de akkers krijgen alleen natuurlijke voedingsstoffen.

Als het weer en de percelen het toelaten, kunnen de koeien de weide in. Achter de stal ligt ruim vijftig hectare grasland waar zij naar buiten gaan. Daar kunnen de koeien grazen op kruidenrijk grasland. Van hun Skal-gecertificeerde biologische melk maken zij voor een deel ‘Echte Boerenkaas’ in de kaasmakerij. Het overige deel van de melk wordt gebruikt voor andere zuivelproducten. Alle producten zijn te vinden in de boerderijwinkel.

De boerderijwinkel

In de goedgevulde boerderijwinkel kun je terecht voor de dagelijkse boodschappen. Langskomen kan tijdens een verblijf op de camping, maar er is ook een afhaal- en bezorgoptie. Daarnaast zijn de producten te koop via de webshop. Het is zelfs mogelijk om producten te bestellen via de app ‘De Hooiberg’. Een andere mogelijkheid is een abonnementsservice. Lees daar meer over op onze website.

In de boerderijwinkel zijn de ‘Echte Boerenkaas’ en ‘Boerderijzuivel’ verkrijgbaar. Denk aan zuivelproducten als boerenroomboter, karnemelk en verschillende soorten yoghurt. Sinds oktober 2017 zijn al deze producten van biologische kwaliteit. Daarnaast zijn andere biologische (streek)producten te koop.

‘Echte Boerenkaas’ is relatief zeldzaam. Dit houdt in dat de kaas uitsluitend op de boerderij bereid mag zijn en dat deze biologisch is. De kazen hebben veel verschillende smaken, van jong tot overjarig. Bekijk het hele assortiment hier.

Openingstijden

Voor de boerderijwinkel gelden de volgende openingstijden:

  • Maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur;
  • Zaterdag van 09:00 tot 16:00 uur;
  • Gesloten op zondag.

Tijdens deze openingstijden kunnen de webshopbestellingen ook worden afgehaald. Een webshopbestelling kan worden bezorgd bij een bestelling vanaf 25 euro. Van dinsdag tot en met zaterdag worden de bestellingen bezorgd door PostNL. De verzendkosten zijn 6,75 euro. Bestellingen boven de 50 euro kunnen gratis worden bezorgd.

Contact

De Hooiberg
Boerderijwinkel
Adres: Bredasebaan 20, 5531 NB Bladel
Telefoon: (+31)0497-381201
E-mail: winkel@hooibergkaas.nl
Website: www.hooibergkaas.nl