De Hooge Kamp

De Hooge Kamp

De Hooge Kamp ligt temidden van laaggelegen beemten en broek tussen Apeldoorn en Deventer. Al eeuwenlang vindt hier duurzame landbouw plaats. Deze duurzame werkwijze zetten de tuinders nu voort met de biologisch-dynamische aanpak. Samen werken zij aan een gezonde bodem met een rijk bodemleven én aan een thuishaven voor allerlei dieren en planten.

Adres

Broeklanderweg 77

7341PN Beemte Broekland

Gezonde bodem, gezonde gewassen

De grond van de Hooge Kamp wordt elk jaar verrijkt met verteerde potstalmest uit de biologische veehouderij van familie Boons uit Welsum. Deze vorm van bemesten zorgt voor bodemvruchtbaarheid en voor een actief bodemleven, zo blijft het natuurlijke evenwicht bestaan. Op deze vruchtbare en gezonde bodem groeien zo’n vijfenzestig verschillende teelten. Deze verplaatsen zich volgens een zevenjarig vruchtwisselingschema over de 9 hectare tuin. Na vijf jaar sterk gevarieerd telen, krijgt een perceel twee jaar de rust van grasklaver. Grasklaver voor het vee van de familie Boons.

Gezonde producten met een verhaal

Al die heerlijke groenten worden direct geleverd aan consumenten. Veel klanten zeggen het verschil te merken en te proeven. Een gezond product en een goede smaak gaan bij de Hooge Kamp hand in hand. De groenten leggen maar een korte weg af naar de huishoudens, waar hier een gezond maal van wordt bereid. De telers staan met een verhaal ‘achter de groenten’ op twee boerenmarkten en worden er wekelijks groenteabonnementen in de regio bezorgd – ook met een verhaal.

Nauwkeurig afgestemd

De gewassen die geteeld worden zijn nauwkeurig op elkaar en de bodem afgestemd. Hierdoor ontwikkelen de planten zich in al hun vitaliteit en neemt de kans op ziekten en plagen af. Door bij de teelt ook rekening te houden met de invloed van maan, sterren en planeten volgen we het natuurlijke ritme van de aarde. Onmisbaar in het geheel zijn alle overige planten, struiken, bomen en dieren. Natuurlijke vijanden zoals vogels, lieveheersbeestjes, sluipwespen en gaasvliegen vinden een leefplek in de houtwal. Zij eten rupsen, slakken en parasiteren luizen. Zo ontstaat een stabiel web aan relaties op het bedrijf.

Meer weten?

Ga dan naar hoogekamp.nl

Zelf uitzoeken?

  • Iedere donderdag op het Leienplein
    8.30 tot 14.00 u – Biologische Boerenmarkt – Apeldoorn
    Hier hebben we het stokje overgedragen en ben je te gast bij de Warmoezerij.
  • Iedere zaterdag op het Marktplein
    8.00 tot 17.00 u – Biologische Boerenmarkt ­ Arnhem