De Herkomst

De Herkomst

De Herkomst is een boerderij waar ze werken aan eerlijk en circulair vlees. Mooi en lekker vlees van varkens die gevoed zijn met restvoer van en rond de stad Amsterdam.

Adres

Osdorperweg 787

1067 SW Amsterdam

Circulair en transparant (samen)werken

Minder vlees eten is duurzaam. Massaal dieren buiten de voedselketen plaatsen niet. Daarom doen ze het bij De Herkomst anders. Circulair, transparant en vooral: samen. Met een stadsboerderij waar varkens 100% worden gevoed met reststromen van de stad Amsterdam en worden gegeten door inwoners van diezelfde stad. Zij laten zien hoe dit enorme kansen biedt voor de voedseltransitie.

De varkens zijn van een authentiek ras die worden grootgebracht op veel restjes, beweging, langzame groei en buiten wroeten met hun neus in de grond. Dat geeft een betere smaak. Drijvende kracht achter De Herkomst is Dirk Koolen, maar zonder de nauwe samenwerking met de leveranciers van de reststromen en de chefs en andere fans die met het vlees koken, zou De Herkomst niet bestaan.

Online landwinkel en Hermitage Markt

Goedkoop voedsel bestaat niet. De schade die door voedselproductie wordt veroorzaakt, wordt alleen niet meegenomen in de prijs. De Herkomst zorgt voor een alternatief. Goedkoop zullen ze zichzelf niet noemen, maar ze durven wel te beweren dat varkens, mensen en de wereld een lage prijs betalen voor de manier waarop hun varkensvlees tot stand komt. Dit varkensvlees is te koop in hun online landwinkel. Het assortiment gaat van boerenpaté tot aan varkensvleespakketten.

Elke zaterdag is De Herkomst te vinden op de Hermitage Markt, een buurtmarkt in het centrum van Amsterdam waar veel verse producten – rechtstreeks van de boer – te koop zijn. Deze markt is een initiatief van de buurt en daarmee een markt voor de buurt. De Hermitage Markt is er elke zaterdag van 09.30 tot 16.30 uur, in de binnentuin van Hermitage Amsterdam. De ingang is aan de Amstel 51.

Openingstijden

De online landwinkel is altijd open. Tijdens het afrekenen kun je kiezen voor bezorgen of afhalen bij één van de afhaallocaties in de stad. Meer informatie over het bestelproces, is hier te vinden.

Contact

De Herkomst
Dirk Koolen
Adres: Osdorperweg 787, 1067 SW Amsterdam
Telefoon: 06-173285534
E-mail: info@deherkomst.nl
Website: www.deherkomst.nl