De Groene Hofstee

De Groene Hofstee

Een biologisch melkveebedrijf van de familie Kool te Hei- en Boeicop

Adres

Hei- en Boeicopseweg 14

4126 RJ Hei-en Boeicop

De Groene Hofstee

De Groene Hofstee bestaat uit Gertjan (57), Ria Kool (58) en hun zoon Arjen (29). In Hei- en Boeicop hebben ze een biologisch bedrijf met 56 hectare zeer zware kleigrond, allemaal grasklaver. Daarnaast is nog 30 à 40 hectare natuurgrond in gebruik in de uiterwaarden bij Vianen en Everdingen. Dat wordt voor een deel gebruikt als weidegrond voor de pinken en voor een deel voor natuurhooi.

Melktap en vlees

Melktap
Proef de echte volle smaak van melk. Uit de melktap op ons erf, kunt u rauwe biologische melk tappen. De automaat is 24/7 voor u beschikbaar. Als u aan het wandelen of fietsen bent kunt u een glaasje melk tappen en even uitrusten op het bankje, maar u kunt ook melk meenemen in een eigen emmer of in potten die u kunt kopen. De melk is lekker om zo te drinken en ook heel geschikt om bijvoorbeeld pannenkoeken mee te bakken of om zelf romige desserts te maken. Het grootste deel van de melk gaat naar een coöperatie van biologische boeren en kom je tegen in de supermarkt onder de namen Bio+, Tony’s Chocolonely en Vecozuivel.

Vlees
We verkopen vlees van eigen biologische koeien aan huis. Het vlees is diepgevroren en verpakt in kleine porties. U kunt het beste even contact opnemen om er zeker van te zijn dat er iemand thuis is en om te vragen of de soorten vlees die u wilt aanwezig zijn.

Contact

Hei- en Boeicopseweg 14
4126 RJ
Hei-en Boeicop

Facebook: https://www.facebook.com/pg/degroenehofstee/

Tel: 0345 – 64 13 83

De Natuur en Milieu Federatie Utrecht (NMU) maakte in 2017 – op zoek naar de duurzaamste boeren in de Provincie Utrecht – een filmpje van De Groene Hofstee.