De Fruitmotor

De Fruitmotor

Mooie en eerlijke producten die al je zintuigen prikkelen. Zo combineren we écht genieten met goed zijn voor onze omgeving en de natuur.

Adres

Parallelweg West 35

4104 AZ Culemborg

Producten

Samen met de boeren gaat De Fruitmotor voedselverspilling tegen en wordt biodiversiteitsherstel gestimuleerd. Betuws fruit dat niet mooi genoeg is voor de supermarkten wordt gebruikt voor de Krenkelaar. Dit zijn appelciders en spranklers, een non-alcoholisch drankje.

De boeren krijgen een eerlijke prijs voor de appels en in ruil daarvoor wordt er een bloemenmengsel gezaaid bij de boer.

De Betuwe

De Betuwe is een beeldbepalende regio in Nederland, die bij een breed publiek bekend staat als innovatieve fruitregio. Toch kampt de regionale fruitteelt met dalende werkgelegenheid en lage marges. Betuwse fruittelers ervaren dat hun prijzen voortdurend onder druk staan, waardoor overleven slechts mogelijk is door nog grootschaliger te gaan produceren, met alle gevolgen van dien voor ons cultuurlandschap, de bodem, de kwaliteit van de producten etc. De teler loopt een grote kans om de verbinding met de regio, de markt, de consument, de burger, de bodem en het ecosysteem kwijt te raken omdat hij klem zit in dit systeem.

De Fruitmotor vindt dat dit anders moet én kan. Door de fruitteler een eerlijke prijs voor zijn restappels te bieden, met daarbovenop een biodiversiteitspremie, komt er weer ruimte om te investeren in wat we allemaal belangrijk vinden: een rijke bodem, een rijk insectenleven, schoon slootwater, meer wilde bijen door aanleg van bijenhagen en bloemenranden en een bloemrijk landschap waar het voor iedereen goed vertoeven is.

Contact

Parallelweg West 35
4104 AZ Culemborg

https://www.defruitmotor.nl/

info@defruitmotor.nl

Verkoop Krenkelaar

Telefoonnr. 06-471523314

Orders naar: bestelling@defruitmotor.nl