De Eemstuin Uithuizermeeden

De Eemstuin Uithuizermeeden

Vlakbij de Waddenzee ligt de Eemstuin. Een prachtige plek waar groenten op natuurlijke wijze groeien. Ze tuinieren er biologisch-dynamisch en verkopen de producten via de boerderijwinkel, via bezorging en op de Groningse Vismarkt.

Adres

Paaptilsterweg 7

9982 XP Uithuizermeeden

De Boerderij

De Eemstuin is een biologisch-dynamisch landbouwbedrijf op 1,2 hectare zavelgrond. Dat is een grondsoort van zand en klei, Ze telen de groenten bij de Eemstuin op een natuurlijke wijze. Hiervan groeit 2500 vierkante meter in de koude kas. Ze werken met meer dan 60 zaadvaste rassen. Dat zijn levenskrachtige gewassen met smaakvolle groenten.

De superspecials

In de Eemstuin zijn een aantal speciale producten ontwikkeld, zoals de wekelijks veranderende ‘verrasmesla’: een mix van blaadjes die je nog nooit geproefd hebt, met knapperige sla, kruiden en bloemen. Of probeer eens de bladkoolmix: een mix van allerlei kleuren bladkool die je heerlijk kunt grillen of roosteren. Ook hebben ze bij de Eemstuin in de winter een scala aan heftige winterblaadjes!

Groentepakket

Met meer dan 60 verschillende soorten groenten zorgen ze elke week bij de Eemstuin voor lekkere, verse en gevarieerde pakketten. Afhankelijk van het seizoen vullen ze het pakket aan met groenten van biologische collega’s uit de omgeving.

Sinds 1 april 2019 worden de pakketten ook aan huis bezorgd. Ze rijden een vaste route: Oldenzijl – Uithuizermeeden – Usquert – Warffum – Den Andel – Pieterburen – Eenrum – Den Ham – Ezinge – Garnwerd. Woon je langs deze route en zou je graag wekelijks de allerlekkerste en meest verse groenten van heel Groningen willen ontvangen? Meld je dan aan voor een van hun heerlijke groentepakketten!

Contact

Paaptilsterweg 7
9982 XP Uithuizermeeden

eemstuin@gmail.com
Tel: 06-16720403

Openingstijden

Mei t/m oktober, elke eerste zaterdag van de maand: 09.00 – 16.00 uur.

Elke vrijdag staat de Eemstuin met een 12 meter lange kraam op de vismarkt in hartje Groningen. Hier wordt alle oogst van de dag ervoor verkocht. Net zo vers dus!

Meer informatie vind je op www.eemstuin.nl.