De Hoeve
Door natuurlijke processen te hanteren op de hoeve, sluiten ze kringlopen. De mest die in het voorjaar over het land uitgereden wordt, voedt de bodem en zorgt voor een grote biodiversiteit. De Blonde ‘d Aquitaine runderen passen goed in deze een circulaire bedrijfsvoering, zij leven enkel van het gras en leveren uiteindelijk een fantastisch stukje vlees. De koeien worden het hele jaar door volledig met het eigen kruidenrijke gras gevoerd. Hierdoor ontwikkelen de dieren rustig en geven zij ze de tijd om te groeien. Alleen in de laatste 2 maanden voor het slachten voeren ze extra krachtvoer bij om extra vet en daarmee smaak in het vlees te krijgen. Hiermee produceren ze vlees wat voor het grootste gedeelte gras gevoerd is en wat rustig heeft kunnen ontwikkelen en daarmee vol van smaak is.
Proeflokaal en overnachting
Per mei 2021 is het mogelijk om van woensdag tot en met zaterdag langs te komen voor een kopje koffie, lunch of borrel op de Eemlandhoeve. Het proeflokaal is namelijk geopend! Ook in het proeflokaal maken ze zoveel mogelijk gebruik van lokale producten- groenten en kruiden uit eigen tuin en vlees van eigen koeien.
Daarnaast is het vanaf juli mogelijk om op de Eemlandhoeve te overnachten in een pipowagen, lodge of een eigen trekkerstentje. Je bent van harte welkom om te komen genieten van de rust op de Eemlandhoeve.