De Brakkerij

De Brakkerij

DE BRAKKERIJ is ontstaan uit liefde voor brood bakken en bier brouwen en de wens om deze twee prachtambachten weer samen te brengen. Wanting Li is de eigenaar en zij is een zelfbenoemde “brakker”. Een brakker legt niet zozeer het verband tussen bier en brood, maar herintroduceert dit. Dat deze twee ambachten heel goed samengaan wist men immers al in de middeleeuwen. DE BRAKKERIJ brouwt bier én verwerkt restproducten van het bier brouwen in bakproducten. Hierdoor wordt de productie van bier en brood een duurzame aangelegenheid. Met het geven van workshops probeert Wanting mensen zich hiervan bewust te maken.

Adres

Nijlandlaan 1

3421RL Nieuwegein

Duurzaam

Wie had geweten dat bier brouwen duurzaam kon worden?BRAKKERIJ wist dat. Dit wordt gedaan door de reststromen van het brouwen van bier te gebruiken bij het bakken brood. Dit neemt niet weg dat er meer focus ligt op het bier, want beide het brood en het bier worden bij de BRAKKERIJ met liefde en passie gemaakt.

Workshops

Er worden ook workshops gegeven! In deze verschillende workshops leer je het proces van het brouwen van bier en het bakken van brood. Bij het bakken van brood leer je hoe de reststromen van het bier brouwen worden verwerkt in de technieken waarmee het brood wordt gemaakt. Deze broden mag je uiteraard aan het einde van de workshop mee naar huis nemen om er daar van te genieten. Het bier duurt iets langer om te maken, maar dat neemt niet weg dat je het na ongeveer twee weken toch nog kan ophalen. Ook heel leuk om in een groep of met een bedrijf te doen!

Kom langs!

Ben je nou echt benieuwd geworden naar hoe dit mooie proces precies verloopt? Kom dan langs voor een lekker biertje, of een heerlijk brood.

Openingstijden:

Bezoek op afspraak

Meer weten?

Kijk dan op Brakkerij.nl