De Bioakker Zutphen

De Bioakker Zutphen

Midden in Zutphen ligt de Oogsttuin, voorheen Pluktuin. Een prachtig stuk grond, waar leden zelf oogsten en meewerken. Het werken op de akker is aangenaam en helend; dicht bij de aarde, dicht bij de groente die je straks zelf gaat bereiden!

Adres

Van Meermuedenstraat 2

7203 CZ Zutphen

Geen dierlijke mest

Onder dierlijke mest verstaat Jan van Arragon: mest van landbouwhuisdieren. Landbouwhuisdieren leiden een onnatuurlijk leve. Het veevoer komt uit alle uithoeken van de wereld en bevat onder andere antibiotica en hormonen. Deze stoffen komen in de mest terecht. Meestal staan de dieren ook op stal en leven ze niet in de buitenlucht. Ook dat is een onnatuurlijke situatie. In de biologische wereld in Nederland wordt mest uit de bioindustrie toegestaan en gebruikt. Bioakker doet hier niet aan mee!

Bij het verbouwen van de groenten proberen we zo natuurlijk mogelijk groeiomstandigheden te creëren: zoals wilde planten in de natuur groenen en bloeien. Dat is te bereiken door een natuurlijk kringloop te respecteren. En dat betekent: Zonder gebruik van drijf- of stalmest. Behalve de ethische aspecten, bevat dierlijke mest een te hoge concentratie aan stoffen voor een evenwichtige plantengroei. Het bevorderd epidemieën onder de cultuurplanten. Mest is bovendien ongezond voor de mens (denk aan hormonen, antibiotica en colibacteriën). Het motto is: Een ”gezonde bodem met een actief bodemleven!”

Boerenmarkt

Op donderdag en zaterdag staat Bioakker met een grote kraam op de Zutphense markt. Naast eigen verbouwde producten werkt Bioakker samen met biologische boeren uit de omgeving. Zo is er altijd een breed en supervers aanbod. Streven is aanbod van ten minste Nederlandse bodem. Eventuele inkoop geschiedt volledig onder eigen beheer en wordt volgens strenge voorwaarden gecontroleerd. Kwaliteit en smaak zijn altijd doorslaggevend.

Contactgegevens

Jan van Arragon
Van Meermuedenstraat 2
7203 CZ Zutphen

Tel: 0575 542700
Mobiel: 06 26937991
e-mail: jan@bioakker.nl

Voor meer informatie over hoe Jan van Arragon te werk gaat, of wat er allemaal verbouwd wordt op zijn stukken land, bezoek zijn website!

Ook heeft de Bioakker een Facebookpagina waar ze actief op posten!