De Beekhoeve

De Beekhoeve

Het biologisch melkveebedrijf van Koos en Monique van der Laan in Kamerik.

Adres

van Teylingenweg 172

3471 GK Kamerik

De Beekhoeve

De Beekhoeve is al meer dan honderd jaar in bezit van de familie Van der Laan. De vijfenzeventig koeien op de boerderij zijn van het roodbonte Maas-Rijn-IJsselvee en blaarkop ras. Rassen die goed passen bij het veenweidegebied en een zogenoemd ‘dubbeldoel’ dienen. Koeien die zowel voor de productie van melk als vlees worden gehouden. De Beekhoeve gebruikt bewust geen antibiotica bij de melkkoeien en is gecertificeerd antibiotica-vrij.

De Beekhoeve doet veel aan natuurbeheer, zoals het niet bemesten en minder maaien van slootkanten met een natuurlijke oever. Hierdoor kunnen allerlei planten groeien en bloeien en worden de nesten van weidevogels beschermd. Delen van het weiland worden vroeg in het seizoen gemaaid, andere delen later, zodat de weidevogels in alle rust kunnen broeden. Ook het behoud van het geriefhoutbosje midden in het weiland past bij het ondernemen, met oog voor de omgeving.

Activiteiten en Boerderijwinkel

In de oud-Hollandse stal heeft De Beekhoeve een mooie ontvangstruimte voor allerlei bijeenkomsten: vergadering, bedrijfspresentatie, familiefeest, teambuilding en nog meer. Ook is er elke tweede zaterdag van de maand een meewerkdag. Vrijwilligers van de boerderij komen dan een dagje meehelpen met allerlei klussen op de boerderij.

De Beekhoeve heeft een Boerderijwinkel waar eigen gemaakte (rauwmelkse) zuivelproducten verkocht worden. Heerlijke rauwe melk of room, boter en karnemelk, yoghurt, kefir, hangop, roomkaas, witte kaas (soort féta-achtige kaas). En natuurlijk boerenkaas in alle leeftijden. Daarnaast verkopen ze ook vlees en vleeswaren.
De melk, vlees en eieren komen allemaal van eigen koeien en kippen en de zuivelproducten en vleeswaren worden allemaal op eigen boerderij verwerkt.

Contact

Bezoekadres:
van Teylingenweg 172
3471 GK Kamerik

Koos: 0626510369
Monique: 0626134572
E: info@beekhoeve.eu
W: Beekhoeve.eu

Boerderijwinkel openingstijden:
ma: 18.00 – 19.30
woe: 14.00 – 16.00
vr: 14.00 – 16.00
za: 11.00 – 16.00