Cloo&Leyn Groentelab

Cloo&Leyn Groentelab

Een plek in het bos van Landgoed Beukenrode waar eetbare diversiteiten samenkomen, van het zaadje tot op het bord. Waar je in alle rust en besloten kan vergaderen inclusief lunch en diner. Waar ze leuke workshops organiseren, je meenemen in een culinaire route langs de Kromme Rijn en zich bezighouden met productontwikkeling. En mocht je niet in de gelegenheid zijn om op deze plek te genieten van al dit moois en lekkers, dan komen ze het met plezier bij jou thuis of op je werk laten zien.

Adres

Beukenrodelaan 2D

941 ZP Doorn

Verschillende biotopen

De moestuin van Cloo&Leyn is de plek die zorgt voor verse groente, klein fruit en kruiden. Ook aparte smaken komen hier aan bod. Natuurlijk wordt alles hergebruikt en is de tuin voorzien van diverse composteer methodes. Het voedselbos (in aanleg) zorgt voor meer variatie in de gerechten, je zult versteld staan van wat je er allemaal kunt eten. Kastanje, vlierbes, hazelnoten, hoppe en andere bomen en struiken zijn hier de bewoners.

De kelder, zorgt voor oesterzwammen en witlof. Tevens is het de plek waar ze hun groenten laten fermenteren en andere experimenten uitvoeren zoals het maken van worsten en in de toekomst ook appelcider. In de binnenruimte, waar vertical farming en led verlichting het concept bepalen worden de plantjes gezaaid en opgekweekt. Deze formule zorgt ervoor dat ze het hele jaar verse groenten kunnen kweken. Je kan het zo gek niet bedenken.

De veelzijdigheid aan gewassen  verwerken zij in hun gerechten. Gezondheid en culinair gaan hand in hand met het gebruiken van minder vlees en vis. Dat is ook niet zo moeilijk als je zulke goeie groenten hebt. Daarnaast werken Cloo&Leyn samen met ecologisch verantwoorde telers van de Utrechtse Heuvelrug die verantwoord en bewust bezig zijn met hun vak.

Catering

Ook op andere locaties dan in hun Cloo&Leyn Groentelab willen ze je laten zien hoe lekker hun producten zijn en wat ze er allemaal mee kunnen doen. Ze hebben al gekookt op de wereldtentoonstelling in Milaan, voor de Raad van Ondernemend Nederland tijdens het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie maar ook talloze malen voor kleinere gezelschappen en gelegenheden. Ze maken graag gebruik van al die ervaring, maar nu met hun eigen producten uit voedselbos, tuin, kelder aangevuld met de lekkerste producten van de Utrechtse Heuvelrug. Gezond, kakelvers en kleurrijk. Mét de nadruk op groente, niet noodzakelijk vegetarisch, maar dus wel met minder vlees en vis.

Workshops

Verder geeft Cloo&Leyn ook workshops. Zo kun je een rondreis door de culinaire Kromme Rijn doen, een kookworkshop met streekproducten en een kookworkshop met zelf geplukte producten volgen.

 

Contact

Cloo&leyn
Landgoed beukenrode
Beukenrodelaan 2 D
3941 ZP Doorn

Bel met Bas: 06 – 46 91 60 69
of met Wouter: 06 – 49 09 07 23

E-mail: info@cloo-leyn.nl
Website: cloo-leyn.nl