Verschillende biotopen
De moestuin van Cloo&Leyn is de plek die zorgt voor verse groente, klein fruit en kruiden. Ook aparte smaken komen hier aan bod. Natuurlijk wordt alles hergebruikt en is de tuin voorzien van diverse composteer methodes. Het voedselbos (in aanleg) zorgt voor meer variatie in de gerechten, je zult versteld staan van wat je er allemaal kunt eten. Kastanje, vlierbes, hazelnoten, hoppe en andere bomen en struiken zijn hier de bewoners.
De kelder, zorgt voor oesterzwammen en witlof. Tevens is het de plek waar ze hun groenten laten fermenteren en andere experimenten uitvoeren zoals het maken van worsten en in de toekomst ook appelcider. In de binnenruimte, waar vertical farming en led verlichting het concept bepalen worden de plantjes gezaaid en opgekweekt. Deze formule zorgt ervoor dat ze het hele jaar verse groenten kunnen kweken. Je kan het zo gek niet bedenken.
De veelzijdigheid aan gewassen verwerken zij in hun gerechten. Gezondheid en culinair gaan hand in hand met het gebruiken van minder vlees en vis. Dat is ook niet zo moeilijk als je zulke goeie groenten hebt. Daarnaast werken Cloo&Leyn samen met ecologisch verantwoorde telers van de Utrechtse Heuvelrug die verantwoord en bewust bezig zijn met hun vak.