Buurderij Maastricht Oost

Buurderij Maastricht Oost

De Buurderij Maastricht Oost is een lokale "markt" met duurzame en verse streekproducten. De producten van de Buurderij komen rechtstreeks van de boeren en ambachtelijke producenten uit de regio. Op de Buurderij vind je de (h)eerlijkste producten uit je eigen regio, vers, zo ecologisch mogelijk en uit het seizoen.

Adres

Oranjeplein 200

6224 KV Maastricht

Lokale samenkomst

Onze website geeft toegang tot de verschillende producten van de Buurderij Maastricht Oost. Je kunt vrij kiezen wat en wanneer je bestelt: groenten, fruit, zuivel, vlees, brood, sappen en nog veel meer. Eén keer per week komt iedereen samen op de Buurderij, waar je de bestelde producten persoonlijk ontvangt van de producent terwijl je gezellig een praatje maakt.

Op deze manier bouw je mee aan een duurzaam inkomen voor de lokale producenten. Zij bepalen zelf een eerlijke prijs en 80% van de totale aankoopprijs gaat direct naar hen. Leer de mensen achter ons voedsel kennen, herontdek het platteland en de smaak van verse producten. Bestel producten vanuit huis en haal ze af op de Buurderij in Maastricht Oost, terwijl je de producenten en andere consumenten ontmoet.

Duurzaamheid voorop

Alle producten zijn lokaal geproduceerd (binnen een straal van maximaal 50 km rondom Maastricht). Geen overbodige kilometers, dus beter voor het milieu. Daarnaast zijn de producten zo natuurlijk mogelijk geteeld en geoogst. Bijbehorende certificaten (bio of andere) staan aangegeven bij de producten op de website.

Verder leveren de producenten alleen de producten die besteld worden door de consumenten; er is geen extra directe verkoop. Hierdoor blijven de producenten niet met een overschot zitten en is er ook geen sprake van voedselverspilling.

De producenten verpakken de producten zo duurzaam mogelijk. Ook is het de bedoeling dat consumenten verpakkingen hergebruiken. Denk aan eierdozen, glazen flessen en potten. Paddenstoelen worden ter plekke afgewogen en in een papieren zak meegegeven.

Openingstijden

Bij het plaatsen van een bestelling kun je aangeven waar je de bestelling wilt afhalen. De bestelling kun je vervolgens afhalen op de Buurderij-bijeenkomst. De Buurderij-bijeenkomsten zijn wekelijks op woensdag in Maastricht. Ook is er nog een afhaalmogelijkheid op donderdag in Cadier en Keer.

Overzicht afhaalopties:

  • Elke woensdag tussen 16.30 en 17.30 uur.
    Locatie: Restobar Mama, Oranjeplein 200, 6224 KV Maastricht.
  • Op donderdag tussen 10.30 en 12.00 uur.
    Locatie: Pastoor Kikkenweg 28, 6267 NK Cadier en Keer.

Contact

Buurderij Maastricht Oost
Yvonne Velthuis
Telefoon: 043-4072864
E-mail: maastrichtbuurderij@gmail.com
Website: www.boerenenburen.nl