Burgerboerderij de Patrijs – verslokaal Zutphen

Burgerboerderij de Patrijs - verslokaal Zutphen

In de verslokalen van Burgerboerderij de Patrijs vind je kaas, vlees, zuivel, eieren, seizoensgroente en fruit. Dit vullen ze aan met producten als granen, bier, sap, oliën en andere lokale lekkernijen van duurzame en biologische boeren uit de buurt. Lekker en dichtbij!

Adres

Overwelving 8

7201 LT Zutphen

Over de boerderij

Burgerboerderij de Patrijs is een melkveehouderij aan het transformeren tot gemengd, natuurinclusief en agro-ecologisch bedrijf, dat producten levert aan mensen in de directe omgeving. Ze bouwen aan een nieuw gemengd bedrijf met koeien, varkens, groenteteelt, akkerbouw, bomen en meer.

De Patrijs gaat uit van natuurlijke principes. Ze creëren een divers systeem dat tegen een stootje kan en de omgeving niet uitput maar verrijkt. Ze werken aan een gezonde bodem en gebruiken we geen bestrijdingsmiddelen en kunstmest. In balans met de omgeving betekent ook grondgebonden werken, met zoveel koeien als past bij de grond, ongeveer 1 koe per hectare. Die koeien lopen zoveel mogelijk in de wei: dat is goed voor het dierenwelzijn.

Ze proberen kringlopen steeds meer te sluiten: niets weggooien en gebruiken wat er is. Zo bestaat een deel van het krachtvoer van de koeien nu uit reststromen uit de voedingsindustrie.

Verslokalen van Burgerboerderij de Patrijs

Als lid kun je 7 dagen per week verse zuivel, eieren, groente, fruit, vlees en meer kopen bij één van de verslokalen van De Patrijs in Eefde, Vorden, Laren, Zutphen en Lochem. Gemakkelijk en dichtbij! Bij elk verslokaal vind je een breed aanbod aan versproducten: kaas, vlees, zuivel, eieren, seizoensgroente en fruit. Dit vullen ze aan met producten als granen, bier, sap, oliën en andere lokale lekkernijen van duurzame en biologische boeren uit de buurt. Alles in de winkel is geteeld zonder kunstmest of bestrijdingsmiddelen. Ook als je geen lid bent kun je op de boerderij je boodschappen doen.

Een KaasAandeel: 12 maanden heerlijke kaas bij jou thuisbezorgd

De 60 koeien van De Patrijs produceren meer melk dan ze aan zuivel en kaas in de vijf winkeltjes kwijt kunnen. Van de melk die over is maken ze het liefst kaas. Om te voorkomen dat deze met zorg gemaakte melk verkocht moet worden aan grotere fabrieken, voor een prijs waarvoor zij niet duurzaam kunnen boeren, biedt De Patrijs kaasabonnementen aan.

Dit heet het KaasAandeel. Je reserveert nu kaas, die Kaasbaas Marcel speciaal voor jou maakt. Jij krijgt 12 maanden lang iedere maand een heerlijk stuk kaas thuisbezorgd, of je kunt deze ophalen op een locatie in de buurt. Zo hebben de boeren de garantie dat ze van al die heerlijke melk kaas kunnen maken voor een prijs waarvoor ze kunnen boeren met zorg voor de aarde.

Locatie en contact

De Burgerboerderij is gevestigd in Laren en heeft vijf verslokalen waar je je boodschappen kunt doen:
• Laren: Op de Burgerboerderij zelf, aan de Dochterenseweg 13a.
• Eefde: Naast Schoolstraat 19a.
• Vorden: Nieuwstad 30A.
• Zutphen: Overwelving 8.
• Lochem: Prins Bernardweg 11.

Kijk voor alle informatie en hoe je lid wordt op depatrijs.eco