Brouwerij Nevel

Brouwerij Nevel

Nevel is op een belangrijke missie: mensen opnieuw in verbinding brengen met de natuur. Dat doen ze op eigenzinnige wijze: ze brouwen bier met 100% Nederlandse grondstoffen van duurzame en natuurinclusieve boeren en gebruiken unieke wilde gistcultuur.

Adres

Rondweg 15

6515 AS Nijmegen

Uitdagende, verfrissende bieren met zeggingskracht

Nevel maakt wilde bieren in Nijmegen. Bieren die niet schreeuwen, maar die veel te zeggen hebben. Een herkenbaar karakter met uitdagende smaken, maar ook verfrissend, doordrinkbaar en laag in alcohol. Met natuurlijk geteelde kruiden, fruit, boombast en zelfs groenten uit onze eigen omgeving. Lokale leveranciers krijgen van ons een eerlijke prijs voor hun producten, zodat zij duurzaam kunnen blijven telen. Brouwen is voor ons meer dan alleen bier maken; het is de weg naar een nieuwe balans.

Proeven? Bestel de bieren in de webshop of neem een abonnement en krijg per kwartaal bieren thuisbezorgd én geniet van exclusieve voordelen.

Wild bier

Nevel brouwt met een gemengde gistcultuur, die voor een deel bestaat uit gisten die ze zelf hebben geoogst van druiven uit Lent en voor een deel uit gisten die van andere natuurlijke bronnen komen. Ze zijn allemaal in het wild gevangen, vandaar de naam ‘wilde gisten’ en ‘wild bier’.

Maar echt wild bier draait in hun ogen om meer dan wilde gist alleen. Het principe achter wilde bieren is dat de brouwer geduldig meebeweegt met de natuur, in plaats van te sturen op een snelle en goedkope productie. Onze bieren worden daarom gemaakt zonder onnodige toevoegingen als enzymen, extracten of kunstmatige geur- en kleurstoffen. De ingrediënten die ze gebruiken zijn zo puur en onbewerkt mogelijk en komen direct uit de natuur. Ze oogsten zelf of kopen rechtstreeks bij kleine, lokale, duurzame telers.

Hart voor de natuur

De natuur rond Nijmegen vormt de grondslag van de brouwerij. Ze plukken kersen in een oude boomgaard in Lent, halen vlierbloesem bij een verlaten fort aan de Waal en oogsten kruiden en boombast in een naburig voedselbos. Kruiden, fruit en groenten die ze niet zelf plukken halen we bij telers die in harmonie met de natuur werken.

In elk bier zoekt Nevel naar de perfecte balans. Balans betekent voor ons dat het bier veel karakter en smaak heeft, maar niet doorslaat in uitersten. Kruiden en fruit zitten subtiel in het smaakpalet verweven, niet op de voorgrond. In ons bier proef je letterlijk terug wat we hebben geoogst, puur en natuurlijk. Je kunt de grondstoffen bijna voelen.

Eerlijk bier met een eerlijke prijs

Ook in ons bedrijf zoeken we een nieuwe balans. Maatschappelijk verantwoord ondernemen ligt ten grondslag aan alles wat we doen. Wij brouwen zonder puur economisch gewin voor onszelf. In onze keten maken we prijsafspraken die goed zijn voor alle partijen, omdat we graag willen dat iedereen er beter uitkomt. Daarom werken we bijvoorbeeld direct samen met lokale telers, zonder tussenpersonen. Zo kunnen we ze een eerlijke prijs bieden en kunnen zij duurzaam blijven verbouwen. We zien ze als mens en niet als middel. In het verlengde daarvan ligt dat wij ook een eerlijke prijs vragen voor ons bier.

Meer informatie

Kijk op de website, of volg Nevel op Facebook en Instagram.