Boshoeve Sprankenhof

Boshoeve Sprankenhof

Mark Vonk en Josèt Vermeer hebben hun kennis uit de tropische bosbouw en de landschapstechniek gecombineerd. Het resultaat: twee gepassioneerde telers met de nadruk op smaak. ‘Weet wat je eet’ is daarbij de lijfspreuk. Zowel in de tuin, in de kookstudio, als in de winkel.

Adres

Schoorstraat 26a

5071 RA Udenhout

Brabants streekproduct

Boshoeve Sprankenhof ligt tussen de steden Tilburg, Waalwijk en ‘s-Hertogenbosch. Sprankenhof staat te midden van een prachtige omgeving aan de rand van het Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen. De boerderij stamt uit het boshoevelandschap van 1779. Het gebouw past helemaal in het omringende landschap. De moestuin en boomgaard zijn er altijd geweest.

Mark Vonk en Josèt Vermeer zijn de mensen achter de boshoeve. Ze leggen zich toe op de teelt van fruit en groenten en het houden van kippen op een manier die ecologisch duurzaam is. De tuin is sinds 2007 gecertificeerd 100% biologisch. Veel producten dragen het label Brabants streekproduct van de duinboeren.

Pluktuin

In de biologische pluktuin van boshoeve Sprankenhof mag je zelf fruit plukken, verse groenten oogsten en je eigen eieren rapen. Je betaalt per gewicht en het lekkere buitengevoel krijg je er gratis bij! De oogsttijden van de producten uit de tuin zijn afhankelijk van het weerbeeld. Deze pluktijden kunnen daardoor per soort elk jaar weer anders zijn.

Bij aankomst krijg je een plattegrond van de tuin zodat je makkelijk alles kan vinden. Er staan plukmandjes en bakjes klaar, maar je mag ze natuurlijk ook zelf meenemen. Hoe oogst en bewaar je het fruit en de groenten uit de tuin? Bekijk de pluktips.

Streekwinkel

Naast biologische groente en fruit verkoopt Sprankenhof ook biologische kaas, zuivel, vlees, kruidenierswaren, RAW-food, en gluten,- en suikervrije producten. Alle producten van Sprankenhof zijn zelf gemaakt zonder toevoeging van chemische geur,- kleur,- of smaakstoffen en zonder conserveringsmiddelen. De producten van Sprankenhof staan in diverse winkels en worden gebruikt in restaurants, hotels en bed & breakfast in de omgeving.

Contact

Schoorstraat 26a
5071RA Udenhout

Tel: (013)5116494
Algemeen: info@sprankenhof.com
Voor bestellingen: bestel@sprankenhof.com

Openingstijden winkel

Woe t/m vr: 11.00 tot 18.00 uur
Za: 11.00 tot 14.00 uur

Kijk voor meer informatie op de website.