BoerenBeef

BoerenBeef

Het lekkerste biologische stukje vlees!

Adres

Verlengde Middenraai 15

7938 PA Nieuw Balinge

BoerenBeef

Bij BoerenBeef kun je terecht voor de lekkerste streekproducten en vlees van eigen erf. De naam BoerenBeef is afgeleid van het biologische vlees van hun Limousinkoeien, wat uiteraard ook in de winkel te vinden is. Jaap en Elvira van Maanen houden deze runderen met liefde en aandacht op hun boerderij wat midden tussen de Drentse natuurgebieden ligt.

Jaap en Elvira streven ernaar om in de bedrijfsvoering zo dicht mogelijk bij de natuur te staan. Zo stemmen ze het natuurbeheer zo veel mogelijk af met onder andere Staatsbosbeheer, proberen ze zo veel mogelijk zelfvoorzienend te zijn en kringlopen te sluiten. De runderen worden volledig gevoerd met hooi van eigen land. Ook het strooisel, wat gebruikt wordt als ligbed voor de koeien in de winter, komt grotendeels van eigen land.

Het Limousin rund

Het draait bij BoerenBeef allemaal om het runderras de Limousin. Dit van oorsprong Franse ras is sterk, vruchtbaar en staat dicht bij de natuur. De koeien passen zich makkelijk aan en ze kunnen zelfs op een sober dieet een uitstekend stukje natuurvlees produceren.

De kudde loopt ongeveer acht maanden per jaar dag en nacht buiten en de kalfjes blijven zeven tot tien maanden bij hun moeder in de familiekudde. Zo kunnen ze kiezen: drinken bij moeders of een kruidige hap gras uit de weide.

Boerderijwinkel

Daarnaast is er een boerderijwinkel waar behalve het biologische rundvlees van de eigen koeien ook veel andere producten te koop zijn. De meeste producten komen bij boeren vandaan die Elvira en Jaap persoonlijk kennen. Ook kan je een koeiensafari volgen.
Kijk voor het assortiment en meer informatie op www.boerenbeef.nl

Openingstijden

Vrijdag van 10:00-18:00
Zaterdag van 09:00-15:00