Boeren van Amstel

Boeren van Amstel

Je verwacht het niet, maar onder de rook van Amsterdam ligt een uniek gebied waar boeren en weidevogels nog samen gaan: Amstelland. Vrijwel overal in Nederland verdwijnen de weidevogels, maar dankzij de inspanningen van veel boeren hoor je in Amstelland nog wel de grutto, kievit en tureluur. Dat gaat niet vanzelf. 

Adres

Ambachtenstraat 35-37

1191 JM Ouderkerk ad Amstel

De Boeren van Amstel

Een groep van 22 boeren die houden van hun vak, liefde voor de natuur hebben en toegewijd zijn aan het behoud van groen zo dicht mogelijk bij de stad. Met het oog op een duurzame toekomst voor het mooie Amstelland zijn de boeren opzoek gegaan naar een alternatief verdienmodel waarin zuivel op een duurzame manier wordt geproduceerd en er tegelijkertijd iets extra’s wordt gedaan voor de vogels en de natuur. Zij hebben zich hiervoor verenigd in de Boeren van Amstel.

De weidevogels

De boeren van Amstel doen aan agrarisch natuurbeheer met kruidenrijke graslanden. Dit is een ideaal gebied waar weidevogels kunnen broeden. Vrijwel overal in Nederland verdwijnen weidevogels, maar dankzij de inspanningen van de Boeren van Amstel hoor je in Amstelland nog de grutto, kievit en tureluur. Dat gaat niet vanzelf. De boeren maaien bijvoorbeeld grote delen van hun land pas na het broedseizoen. Met de zuivel van de Boeren van Amstel kunnen we samen iets extra’s doen voor de vogels en de natuur van Amstelland.

Weidevogelboulevard

In 2019 is de Rijke Weidevogelboulevard geopend. Dit is een gebied met veel bloemen en kruiden en loopt dwars door de polder. Op deze boulevard komen veel insecten af, die als voedsel dienen voor de weidevogelkuikens. Daarnaast is het een prachtig gebied voor recreanten en passanten. Zij kunnen de omgeving verkennen en zij kunnen zien wat er allemaal komt kijken bij het beheren van een weidevogelgebied.

Zuivelfabriek

Tevens is er te ontdekken hoe nauw de boulevard verweven is met de zuivelfabriek van Boeren van Amstel. In de fabriek wordt zuivel gemaakt zoals de koeien die geven. De zuivel is daardoor romig en vol van smaak. Door deze melk te kopen, ondersteun je de natuurlijke weide en de weidevogels die daar thuis horen.

Contact

Wil je meer weten? Ga dan naar de website of mail naar  hallo@boerenvanamstel.nl.

Wil je weten waar in jouw omgeving je de producten van Boeren van Amstel kunt kopen? Bekijk dan alle verkooppunten.