Boerderij Tussen de Hagen

Boerderij Tussen de Hagen

Boerderij ‘Tussen de Hagen": Ron van Zandbrink is vijfde generatie boer op boerderij ‘Tussen de Hagen’ in Stoutenburg. Samen met zijn ouders runt hij een biologisch melkveebedrijf.

Adres

Hessenweg 82

3835PL Stoutenburg

Boerderij Tussen de Hagen

In 2019 kreeg hij de ambitie om meerdere bedrijfstakken toe te voegen aan de melkveehouderij. Met het doel om het bedrijf financieel sterk te maken en het bedrijf klimaatbestendig te maken, plantte hij in het voorjaar van 2019 een eerste perceel bomen in het weiland waar de koeien grazen. In februari 2021 heeft hij zijn areaal bomen uitgebreid. Inmiddels heeft hij appel, peer, hazelaar, walnoot, kastanje, honingbes, aalbes, kruisbes, framboos en braam tussen zijn koeien staan.

Agroforestry & Silvopasture

Deze vorm van landbouw wordt ook wel agroforestry genoemd. Dit is een nieuwe term voor een van oudsher bekende vorm van landbouw waarbij grondgebruik gecombineerd wordt.

Zo kunnen akkerbouw, groenteteelt en veehouderij op hetzelfde land gecombineerd worden als waar bomen of struikgewassen worden geteeld. Het specifiek combineren van veehouderij en bomenteelt wordt ook wel ‘silvopasture’ genoemd.

De winkel

In de winkel van boerderij Tussen de Hagen worden producten van eigen boerderij verkocht. Zo is er aanbod van rundvlees, varkensvlees, eieren en rauwe melk. In de toekomst zal hier honing en haantjesvlees aan toegevoegd worden. De noten en fruitbomen die in 2019 geplant zijn zullen over een aantal jaren ook oogst gaan opleveren. Dit zal dan ook in de winkel verkocht worden. Wees welkom om eigen verpakkingsmateriaal mee te nemen naar de winkel.

Openingstijden

Vrijdag: 9:00 – 18:00 en Zaterdag: 9:00 – 12:00
Hessenweg 82, 3835PL Stoutenburg

boerderijtussendehagen.nl